Pavel Rupar v pomoč najbolj ranljivih, s prodajo kipa Jakoba Aljaža!

Pomoč je tista, ki je v teh trenutkih najbolj potrebna. Vsak pomaga po svojih močeh. Prava srčnost nekaterih ljudi se izkaže prav teh trenutkih.

Med drugim se je za pomoč odločil tudi predsednik društva 1. oktober Pavel Rupar, ki za 15 pralnih strojev, katere bo poklonil družinam, ki so stali brez vsega poklanja kip Jakoba Aljaža.

Pavel Rupar: “Takrat, ko sem bil po krivem v zaporu sem se na Božični večer zaobljubil, da bom slovenskemu veljaku, alpinistu, domoljubu, pesniku in velikemu Slovencu župniku Jakobu Aljažu postavil doprsni kip v zahvalo, ker je prevedel in prvič v Slovenskem jeziku zapel Sveto noč prav v Tržiču, kjer je bil kaplan.. In res sem to storil, okoli 1680 eur so zbrali dobrotniki, ostalo do 6000 eur sem po strašanskih naporih plačal sam, kar je bilo tudi prav. Sam pravim zato, ker mi je takratni župan, sedaj poslanec Svobode Borut Sajovic obljubil 4000 eur pomoči iz proračuna občine, kasneje pa obljubo posmehljivo požrl, znašel sem se, kakor sem se pač vedel in znal. A uspel. Sedaj sem se odločil kip prodati v humanitarne namene, družinam, ki so  zaradi posledic poplav ostale brez vsega.”

“Te dni premišljujem, kako bi pomagal ljudem v tej nori katastrofi in težavah, v katerih so se znašli. Tržič je vsega skupaj zbral 432 eur (vsa občina!) za kip, največ sta prispevala gospa Franca S. in g. Mali, oba iz Medvod, oba soglašata s predlogom, da ga bomo iz Tržiča odnesli, ker si ga ne zasluži,” Piše Rupar!

“Kip bom podaril društvu “Inštitut 1. oktober” z namenim, da ga prodamo in POMAGAMO UBOGIM UPOKOJENCEM IN SLOVENSKIM DRUŽINAM,” piše Rupar.

Kip je torej na licitaciji, izklicna cena pa je: 15 PRALNIH STROJEV, KI JIH BOM PODARIL UPOKOJENCEM IN DRUŽINAM, KI SO OSTALI BREZ TEH PREPOTREBNIH STROJEV!  KDOR DA VEČ STROJEV, KIP KUPI! PONUDBE NA pavelrupar.at@gmail.com!

Pavel Rupar. “Seveda bom jokal, ko bo Jakob Aljaž zapustil mojo farno cerkev Marinjinega oznanenja v Tržiču a vem, da delam prav! Veliko mi pomeni, res veliko, vera in upanje sta me rešila takratnega pogroma, a svoje sem naredil! Kupca bom torej prosil, da ga vsaj dvakrat na leto smem videti in da ga lahko proda naprej v dobrodelne namene! Sam ne potrebujem ničesar, ne denarja, ne slave, če pa skupaj z velikim Slovencem Jakobom Aljažem osrečiva v nesreči prizadete UPOKOJENCE IN družine pa sem zmagal!”

Prosim, delite to objavo, še pravi Rupar! Bog pomagaj mi, da bom lahko pomagal drugim!

Povezane objave

To so laži Marka Milosavljevića, ki jih je natvezil za Voice of America

Predsednik vlade Robert Golob je grozil sindikatu Fides?

Predsednica države spet dela tisto, kar ni njeno delo. Tokrat se vtika v stavko zdravnikov?

1 komentar

Biba 10. 08. 2023 - 9:59
Ojoj... Tale tip je res komedijant
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več