Pijan vozil otroke, povzročil nesrečo in peljal naprej?

Slika: policija

V ponedeljek zjutraj je v okolici Ormoža voznik avtobusa šolarjev, pijan kot čep poškodoval avtobusno postajališče in avtobus, a vseeno nadaljeval vožnjo.

Pijan, kot čep prevažal otroke

Ko je v ponedeljek nekaj minut po 7. uri zjutraj na avtobusnem postajališču pri gasilskem domu v Vitanu, majhnem kraju kakšnih 15 kilometrov iz Ormoža, pobiral skupino osnovnošolcev, je med manevriranjem avtobusa trčil v stekleno avtobusno postajališče. Na tem so popokala stekla, zveriženih je bilo tudi nekaj cevi ogrodja postajališča. Namesto da bi izstopil iz avtobusa in nesrečo prijavil policiji, je poklicni voznik nadaljeval vožnjo proti osnovni šoli v Miklavžu pri Ormožu.

»V trčenju se je poškodovalo steklo na avtobusu, a nihče od otrok ni bil poškodovan,« je dejal Miran Šadl z mariborske policijske uprave. Kot pišejo Slovenske novice, je bilo v času nesreče na avtobusu 13 osnovnošolcev, a so jo vsi odnesli le s strahom. Navkljub »polomljenemu« steklu na avtobusu je voznik nadaljeval vožnjo do slabih šest kilometrov oddaljene osnovne šole v Miklavžu, kjer je otroke nepoškodovane, a prestrašene odložil na avtobusni postaji pred šolo. Šele takrat se je verjetno zavedel svojih neodgovornih dejanj in po telefonu poklical svojega delodajalca in mu razložil, da je bil vpleten v nesrečo, pišejo Slovenske novice.

Preizkus alkoholiziranosti, je pokazal, da je imel možakar v izdihanem zraku še 0,30 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Ker so policisti test alkoholiziranosti opravili šele dve uri po nesreči, je izračunati, da je imel voznik po seštevku izmerjene koncentracije in prištevku veljavnih standardov izločanja alkohola iz telesa (0,1 g alkohola na kilogram krvi v eni uri) v času nesreče v krvi blizu 0,8 promila alkohola.

P.M.

 

Povezane objave

Janez Janša zbodel Novo Slovenijo, Ljudmila Novak pa v jok?

Jonas tokrat v parlamentu ni spal, ampak je jedel.

Brglez preko študentov nabiral poceni politične točke. Janša mu je povedal svoje.