Planet TV z novim lastnikom, madžarskim TV2?

slika: Maribor24

Prevzem Planeta TV naj bi sledil takoj po plačilu kupnine, zelo verjetno pa naj bi se na čelo Planet TV kot direktor vrnil Pavel Stanchev, a to so zaenkrat le špekulacije.

Planet TV kupili Madžari?

Da je madžarska TV2 v igri za nakup Planeta TV, je v medijih zaokrožilo že v začetku junija. Uradnih informacij tudi takrat ni bilo, saj prodajnega postopka v Telekomu Slovenije niso komentirali.

Telekom je sprva nameraval z novim strateškim partnerjem dokapitalizirati hčerinsko družbo Planet TV, sredi marca letos pa je med možnosti dodal tudi prodajo 100-odstotnega lastniškega deleža v tej družbi. V Telekomu postopka ne komentirajo, po nekaterih informacijah pa je poleg Čalete, nekdanjega lastnika slovenske televizijske postaje TV3, ponudbo za nakup Planeta TV oddala tudi madžarska televizijska hiša TV2 v lasti Jozsefa Vide.

Televizijski program Planet TV je sicer začel oddajati, sprva samo s prenosom nogometne Lige prvakov, septembra 2012, okoli mesec dni po tistem, ko je vodenje uprave Telekoma Slovenije prevzel Rudolf Skobe.

MG


Povezane objave

Izredna novica! Sodišče zavrglo tožbi občin Brežice in Središče ob Dravi glede azilnih domov.

Janez Janša zbodel Novo Slovenijo, Ljudmila Novak pa v jok?

Jonas tokrat v parlamentu ni spal, ampak je jedel.

1 komentar

Svadreb 11. 10. 2020 - 9:17
S 15.10.2020 pa gre PRO PLUS (POP tv,kanal A,) v roke Čeha Kellner-ja !
Dodaj komentar