Po zagotovljenih štirih podpisih poslancev DESUS-a, novi pritiski na SMC.

Karel Erjavec, slika, družbena omrežja

Včeraj je Karel Erjavec kar sedem ur prepričeval poslance stranke DESUS, naj prispevajo podpise pod konstruktivno nezaupnico vladi.

Desus prispeval štiri podpise

Erjavcu je včeraj po dolgem prepričevanju le uspelo. Štirje poslanci bodo prispevali podpise za konstruktivno nezaupnico. A vprašanje je, kako bodo na sami seji tudi glasovali. Včeraj je paniko zganjala tudi Tanja Fajon, predsednica SD, češ, brez podpisov poslancev Desusa petkova vložitev konstruktivne nezaupnice ni smiselna?! A Karl se je tokrat rešil.

Veliko je tudi špekulacij kako bo sedaj izgledala situacija. Poslanci SMC so odločni, da Erjavca za mandatarja ne podprejo, pa tudi poslanci stranke DESUS, klub temu, da so prispevali podpise niso povsem prepričani v to, da bodo zanj res glasovali. Kot piše Požareport se špekulira, da na tajnem glasovanju iz strateških razlogov Erjavca predvidoma ne bodo podprli (kljub podpisom) vsaj še trije poslanci iz koalicije Kul: dva iz SD in eden oziroma ena iz Stranke Alenke Bratušek! Bomo videli.

Sicer pa je edini cilj koalicije kul, da vso artilerijo, aranžmaji za posamezne poslance in še čem sprožijo totalno ofenzivo na SMC. Vlada pa se ukvarja z epidemijo, pomočjo gospodarstvu, cepljenjem in ukrepi, da Slovenija končno lahko normalno zadiha. Medtem ko leva opozicija spodkopava vse te napore. Sramota.

PM

 

Povezane objave

Brglez preko študentov nabiral poceni politične točke. Janša mu je povedal svoje.

Tu so neumnosti, ki sta jih Golob in njegova ljubica uprizarjala na dopustu, na ladji.

Pozor. Na upravnih enotah bodo stavkali do preklica. Tudi v Mariboru!