Podana kazenska ovadba zoper Mojco Pašek Šetinc in Lenarta Žavbija!

Mojca Pašek Šetinc in Milan Kučan, slika RTV Slovenija/facebook

Založba Nova Obzorja je zoper poslanko in poslanca Državnega zbora RS Mojco Šetinc Pašek in Lenarta Žavbija na Okrožno sodišče vložilo kazensko ovadbo.

Založba Nova Obzorja je zoper poslanko in poslanca Državnega zbora RS Mojco Šetinc Pašek in Lenarta Žavbija na informacijsko pooblaščenko vložila predlog za inšpekcijski nadzor in na ljubljansko Okrožno sodišče kazensko ovadbo zaradi suma poskusa zlorabe osebnih podatkov in suma kaznivega dejanja izdaje in neupravičene pridobitve poslovne tajnosti. Piše portal Nova24TV.

Kot je zapisano v ovadbi, se poraja sum, da sta poslanca Gibanja Svoboda Mojca Šetinc Pašek in Lenart Žavbi brez zakonske ali sodne podlage in brez privolitve oškodovancev skupaj pridobila nepooblaščen vpogled v njihove osebne podatke in podatke poslovne tajnosti.

Osumljenca kaznivega dejanja sta domnevno zlorabila uradni položaj predsednice oziroma člana parlamentarne preiskovalne komisije z namenom povzročitve protipravne škode tedniku Demokracija in njegovim naročnikom. Ob upoštevanju, da gre za odrasli osebi na pomembni funkciji, v kazenski ovadbi sklepajo, da sta se dejanja zagotovo zavedala, kot sta se zavedala tudi dejstva, da je njuno ravnanje v nasprotju s pravom, prepovedano in kaznivo. Glede na navedeno je zaključek ovadbe, da je šlo za kaznivo dejanje v sostorilstvu in v krivdni obliki direktnega naklepa, ki je podana glede obeh sostorilcev.

Obstajajo utemeljeni razlogu za sum, da sta poslanca v sostorilstvu kršila več členov kazenskega zakonika, in sicer poskus kaznivega dejanja zlorabe osebnih podatkov, kaznivo dejanje izdaje in neupravičene pridobitve poslovne skrivnosti in kaznivo dejanje izdaje zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic.

Povezane objave

Zagotovo najdražji taksi na svetu? Od Brnika do Ljubljane kar 70 evrov

Ljubljanska sramota sredi Ljudskega vrta.

Pogovorno omizje našega portala! Gosta tudi Romana Tomc in Pavle Rupar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več