Podpora Svobodi še naprej pada. Daleč spredaj SDS, za las v parlament tudi NSi.

V letu 2024, za Golobovo vlado ne kaže nič na boljše. Največja vladna stranka Svoboda tudi v letu 2024 sramotno izgubljata podporo volivcev. 

Podpora vladi je tokrat druga najnižja doslej (30,8 odstotka), delež nasprotnikov pa je drugi najvišji v tem mandatu (54,8 odstotka). 14,5 odstotka anketiranih je neodločenih. So izmerili v inštitutu Mediana za POP TV.

Tudi tokrat ima daleč največ javne podpore ima Janševa SDS. Če bi bile volitve danes, bi največjo  stranko v državi obkrožilo dobrih 23 odstotkov (23,4 odstotka) vprašanih. Sledi Golobovo Gibanje Svoboda. Volivci so jim namenili le dobrih (sramotnih) 13,7 odstotka glasov, Socialni demokrati so se tako znova približali Svobodi na najmanjšo razliko v tem mandatu, imajo 8,7 odstotno podporo, Levica ima 5,2 odstotno in Nova Slovenija 4,3 odstotno podporo. Tako bi Nova Slovenija za las le prišla v parlament. 22,5 odstotka vprašanih ne ve, koga bi volilo.

Med politiki bi najboljšo oceno dobil SDS Anžetu Logarju, drugo gospodarskemu ministru Matjažu Hanu in tretjo predsednici republike Nataši Pirc Musar. Poleg tega pa je močno padla podpora “sporni” ministrici Švarc Pipan, ki je močno zdrsnila po lestvici v poden.

Tudi v zahtevi po odstopu ministrice Dominike Švarc Pipan je ljudstvo povedalo svoje. Zahteve po odstopu ministrice za pravosodje je v raziskavi Mediane za POP TV kot upravičene ocenilo 51,1 odstotka vprašanih, kot neupravičene pa 21 odstotkov.

 

Povezane objave

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

3 komentarji

Dado 29. 01. 2024 - 4:21
Še vedno orgazmirate na te anketne rezultate?!? Sicer pa, dajte, uživajte v tem... Saj, ko bodo prišle volitve, boste videli, kje vam je mesto... :)
Niko Rus 29. 01. 2024 - 5:26
NSI s Toninom in Ljudmilo je zgodbo v DZ zaključila. Če se pojavi še Logar s svojo stranko Tonin ne more dobiti več kot 3 %. Uresničil se je rek -kdor drugemu jamo koplje,,,, - Modri TONIN je pljuval in izključeval Janšo, ki ga je v resnici ustvaril. Bedak.
Pepe Vasjebe 29. 01. 2024 - 18:42
Tisti, ki smo preje glasovali za NSi bomo sedaj glas dali Ruparju. NSi zdaj in nikoli več. Tonin in Zloba iz Moravč, zbogom!
Dodaj komentar