Poglejte na kakšen način se Golobovi trudijo ustaviti ustanovitev parlamentarne komisije

Robert Golob, parodija, slika: Demokracija

Saj ni res, pa je. Golob se na vse kriplje prizadeva, da nova preiskovalna komisija Državnega zbora o poslovanju podjetij Gen-i in Star Solar nebi zaživela. Mu pri tem utegne pomagati nov predlog novele zakona o parlamentarni preiskavi?

Državni svet je sicer že marca sprejel akt o odreditvi parlamentarne preiskave za ugotavljanje in oceno politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij zaradi suma na vplivanje na negospodarne in protipravne odločitve podjetja GEN-I in poslovanjem Golobove družbe Star Solar.

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je državni svet marca, ko je ta sprejel zahtevo za ustanovitev preiskovalne komisije, na podlagi mnenja parlamentarne zakonodajno-pravne službe pozvala k dopolnitvi. Svet nanjo ni pristal.

Čeprav se morda zdi, da se Golob ne bo mogel izogniti preiskavi, bo koalicija očitno naredila vse, da bi jo preprečila. Urška Klakočar Zupančič je v državni zbor namreč vložila predlog, ki uvaja predhodni preizkus zahteve za parlamentarno preiskavo na ustavnem sodišču v primeru, da zakonodajno-pravna služba DZ sklene, da obstaja dvom glede ustavne dopustnosti za parlamentarno preiskavo.

Iz javno dostopnih podatkov je lani Golobov Star Solar ustvaril več kot 250.356 evrov čistih prihodkov, čisti dobiček pa je presegel 71.700 evrov; leto pred tem pa 97.262 evrov. Leta 2022 je imelo podjetje nekaj čez 256.654 prihodkov.

Saj mogoče bolje razumemo od kod denar za  drage počitnice, s katerimi se predsednik vlade in njegova ljubica hvalita in postavljata po družbenih omrežjih. zamislite si samo pogroma levičarskih medijev, če bi takšne vragolije počel Janez Janša z njegovo ženo Urško.

Povezane objave

Izredna novica! Napadli nosilca liste SLS za Evropske volitve Petra Gregorčiča

Pokvarjeno! Še en napad na krščanstvo! Jaša Jenull bi ukinil maše na RTV! (video)

Neverjetno! Poglejte kakšen manever je Svoboda uporabila, glede preiskave poslov Gen-i