Poglejte si ta neverjetni pritisk Golobovih na Ustavno sodišče, pred današnjo sejo o RTV?

sodniško kladivo

Je danes tisti dan D, ko bo ustavno sodišče odločalo o noveli Golobovega zakona o RTV? Kaj se bo danes zgodilo je (pe) nemogoče napovedati.

Po vsem tem, kar se dogaja od 16. februarja dalje, ko je ustavno sodišče z večino glasov (5 proti 3) začasno delno zadržalo ustavnopravno sporno Golobovo novelo zakona o javno RTV Slovenija. Ob 9. uri in 30 minut, se je začela razprava o RTV.

Že od prejšnjega tedna se dogajajo strahoviti zakulisni (in posredno tudi javni) pritiski na ustavnega sodnika Marka Šorlija, ki naj bi bil targetiran kot “najšibkejši člen” med tistimi tremi ustavnimi sodniki (Marko JakličRok Svetlič in Šorli), ki bi lahko spremembo začasnega zadržanja učinkovito preprečili z razvpito obstrukcijo seje. Na Šorlija kot starejšega gospoda pravnika se vrstijo pritiski, češ, obstrukcija je za sodnika – njegovega kova – zavržno početje. Toda grožnje naj bi bile še hujše, saj naj bi mu grozili tudi s temeljitim medijskim ubojem in celo ovadbami. Piše portal Požar report

Vse bolj verjetne govorice pa so tudi oziroma informacije, da naj bi tistim sodnikom, ki bodo glasovali za Golobov sporni zakon o RTV, obljubili vrhunske pravniške službe v Evropski uniji. Konkretno, Knezu funkcijo sodnika Evropskega sodišča za človekove pravice v Strasbourgu, Accettu pa funkcijo sodnika na Splošnem sodišču Evropske unije v Luksemburgu. Knez naj bi, vsaj po nekaterih informacijah, tudi že začel obiskovati tečaj francoskega jezika stopnje C1.

Kako bo o zakonu o RTV odločilo Ustavno sodišče, bomo spremljali tudi na portalu e-maribor.si

Povezane objave

To so laži Marka Milosavljevića, ki jih je natvezil za Voice of America

Predsednik vlade Robert Golob je grozil sindikatu Fides?

Predsednica države spet dela tisto, kar ni njeno delo. Tokrat se vtika v stavko zdravnikov?

6 komentarjev

mona lisa 22. 05. 2023 - 7:42
Pritiski na sodnike? Kje je pravna država???????????
resnisembil jaz 22. 05. 2023 - 9:45
Golobja revolucionarna tovarišija pleše...
Jože Lotrič 22. 05. 2023 - 11:26
Požar je pa merodajen,kot jansa,sam taki de ščuvajo k nasilju,sramota
Exlevak 22. 05. 2023 - 11:49
Golobnjak vseskozi ruši temelje pravne države,zato je čas ,da ustavno sodišče ustavi to fašistično drhal...
Bojan174 22. 05. 2023 - 12:43
Nobenega pritiska ni zaznati, prisk je v vaših glavah. Golob vseskozi govori o ravnoteženi RTV, vi pa tega nočete sprejeti. Če ste mnenja, da vlada pritiska na ustavno sodišče, sem jaz prepričan, da opozicija "tudi" pritiska.
Anton 22. 05. 2023 - 12:44
Pa kaj to verjamete zlaganemu časopisu. Tu lahko vsak idiot piše kar hoče. Me prav zanima kdo je odgovorni urednik teh laži.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več