Poglejte si te čudne transakcije STA in molk direktorja Veselinoviča?

STA, slika: twitter

Le zakaj direktor STA Veselinovič noče pokazati zahtevane dokumentacije UKOM-u, ki je seveda Veselinovičev nadrejeni? Kaj pri poslovanju ne štima?

Čudne transakcije STA in molk direktorja Veselinoviča?

Na portalu  Nova24TV so že velikokrat izpostavili čudne poslovne poteze vodstva STA in njihovega direktorja Bojana Veselinoviča v preteklosti. Tako so odkrili kredit v višini 250 tisoč evrov med NKBM in Slovensko tiskovno agencijo. V to naj bi bila vpletena časopisna hiša Dnevnik, a so vsi trije zanikali svojo vpletenost oz. so se izgovarjali, da ne izdajajo svojih strank. Na dodatna naša vprašanja je Veselinovič obmolknil vse do danes. Tokrat so novinarski kolegi odkrili novo sumljivo poslovanje STA iz preteklih let.

Iz javno dostopnih podatkov iz finančnega poročila v letu 2017 je razvidno, da je družba v letih ali v letu pred 2017 beležila naknadno ugotovljeni izredni dogodek. Ta dogodek je imel za posledico 185.658 evrov čistega dobička, ki je razviden v letu 2017 kot prenesen čisti poslovni izid. Ob tem je potrebno poudariti, da je bil ves redno ugotovljeni dobiček za leto 2016 že v celoti razporejen med rezerve iz dobička. Gre za večje odstopanje ob običajnih poslovnih let, saj STA običajno ustvari letno manj kot 10 tisoč evrov dobička. Toliko bolj neobičajno je videti podatek, da je izpostavljeni izredni čisti dobiček skoraj 19-krat višji od običajnega. Ob takšnih ugotovitvah in tako velikem odstopanju od običajnega poslovanja bi bilo zelo dobro slišati pojasnilo Veselinoviča in osebe, ki je STA revidirala za leto 2017.

Čudno je tudi to, da nikjer ni nobenega dodatnega pojasnila, zakaj sta se poslovodstvo in tudi nadzorni svet STA odločila za takšno potezo. Še več, to se ni zdelo niti čudno Komisiji za kulturo, znanost in šport. To je razvidno iz javno podanega mnenja k poslovanju STA na seji v državnem svetu dne 28. marca 2018. Še bolj čudno pa je to, da je sejo takrat vodil sindikalist Branimir Štrukelj.

Tako posluje naša (neodvisna) tiskovna agencija.

P.M.

Povezane objave

Jonas tokrat v parlamentu ni spal, ampak je jedel.

Brglez preko študentov nabiral poceni politične točke. Janša mu je povedal svoje.

Tu so neumnosti, ki sta jih Golob in njegova ljubica uprizarjala na dopustu, na ladji.