Poglejte si to! To so spremembe zakona o nalezljivih boleznih.

slika je simbolna, Vir: www.zdravje.si

Koalicijski poslanci strank Gibanje Svoboda, SD in Levica so včeraj v državni zbor vložili predlog sprememb Zakona o nalezljivih boleznih (ZBO). Preberite kaj vse nam pripravljajo.

Prav zanimivo. Iz predloga zakona je razvidno, da so povzeli bistvene stvari iz vladnih odredb iz časa Janševe vlade. Zakon nameravajo sprejemati po hitrem postopku, brez širše razprave. Spreminjajo in dopolnjujejo že obstoječi 39. člen ZBO, ki med drugim določa prepovedano oz. omejeno gibanje prebivalstva, prepoveduje zbiranje ljudi po šolah, kinodvoranah, javnih lokalih in drugih javnih mestih in omejuje ali prepoveduje promet posamezni vrst blaga in izdelkov.

Kdor se ne bo osamil, če ne bo spoštoval navodil v karanteni, če ne bo omejih fizičnih stikov s svojci v času karantene, če se ne bo zdravil, se bo izmikal obveznemu cepljenju, bo zavračal ali se izmikal zaščiti z zdravili, onemogočal dezinfekcijo, zavrača ali se izmikal obveznim higienskim pregledom s svetovanjem, zdravstvenim pregledom, če se bo izmikal cepljenju in podobno bo plačal od 400 do 4000 evrov kazni.

Za zbiranje ljudi v času nevarnosti širjenja nalezljive bolezni, ko bo to prepovedano, se posameznik kaznuje z globo od 1200 do 12.000 evrov.

In neverjetno. To, kar je v času koronavirusa počela vlada Janeza Janše v bistvu ni bilo nič. Po novem, boste kaznovani, tudi če se ne boste hoteli cepiti. In ne boste verjeli, pod to pobudo so se podpisali tudi: Miha Kordiš, Nataša Sukič, Matej T. Vatovec, Urška Klakočar Zupančič in taki, ki so ukrepom zoper koronavirus najbolj nasprotovali, ko je vlado vodil Janez Janše. Spomnimo se samo zapisa Urške Klakočar Zupančič:

In pravijo da so bili ukrepi vlade Janeza Janše v času koronavirusa pregrobi?

po viru: Moja Dolenjska

Povezane objave

Panika sredi Ljubljane. Veter ruval drevesa. V Kranju odnesel streho #video

Eugenija Carl z RTV, naj bi bila v disciplinskem postopku!

Škandal, ki že močno odmeva! “Putinova” Ana Netrebko bo nastopila v Ljubljani!

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več