Pohvalno! Dobrodelna akcija SDS!

Ob koncu leta 2020 so v Slovenski demokratski stranki izpeljali dobrodelno akcijo, s katero so z donacijo pomagali zavetiščem in društvom za živali, Rdečim noskom in Pediatrični kliniki v Ljubljani.

Dobrodelna akcija stranke SDS

December je mesec, ko se spomnimo na vse, ki so nam s svojimi dejanji pomagali in polepšali leto. Leto 2020 je leto velikih preizkušenj in žal so na preizkušnji tudi mnogi otroci, ki se spopadajo z boleznimi. V Slovenski demokratski stranki smo se odločili, da jim po svoji moči polepšamo ta praznični čas, čas veselja in miru. Naši največji pediatrični kliniki smo podarili več kot 90 otroških knjig, društvu Rdeči noski, ki že leta razveseljuje najmlajše bolnike in jim lepša dneve v bolnišnicah, pa smo nakazali donacijo v višini 1000 evrov.

V času epidemije so se posamezniki znašli v situaciji, v kateri niso več zmogli finančno preskrbeti svojih hišnih ljubljenčkov in posledično so zavetišča za živali zaznala povečanje potreb po oskrbi živali. Zato smo na pomoč priskočili tudi živalskim zavetiščem in društvom z donacijami v višini 500 evrov, ki sta jih na glavnim tajništvu predstavnikom predala generalni sekretar mag. Borut Dolanc in mag. Maja Kocjan. Ob prevzemu današnje donacije so bili prisotni predstavniki:

  • Društva za zaščito živali Arja, Jesenice;
  • Zavetišča Ljubljana, Ljubljana;
  • Male hiša, zavetišča za živali, Moravske Toplice;
  • Zavetišča Maribor, Maribor;
  • Društva za zaščito živali Postojna, Postojna;
  • Zavetišča Turk, Novo mesto.

Donacija je bila podarjena še nekaterim zavetiščem oz. društvom za živali, a ta niso želela biti javno izpostavljena.

Ob predaji je generalni sekretar dejal: ˝Slovenska demokratska stranka se zaveda, kako pomembno vlogo imajo zavetišča in društva, ki poskrbijo za zapuščene živali. Zavedamo se tudi, s kakšnimi finančnimi sredstvi se operira in da so stroški bivanja in hrane za te živali veliki. Velikokrat so koriščena tudi lastna sredstva lastnikov zavetišč ali društev. V letu 2020 je zaradi epidemije ostalo nekaj finančnih sredstev, ki so bila prvotno namenjena za prireditve in ostale strankarske dogodke, zato smo se v SDS odločili, da jih podarimo organizacijam, ki so te pomoči potrebne. Verjamem, da bodo donacije porabljene v dobro živali. Apeliram na predstavnike zavetišč in društev, naj se občinskim vodstvom predlaga, da se zaradi povišanja povprečnin občinam, ki jih je sprejela Vlada RS, povišajo sredstva tudi zavetiščem in društvom za živali.˝

Iskrena gesta stranke SDS je še en mozaik v gradnji boljše Slovenije.

PM

 

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”