Pokojnine tokrat višje za pičlih 1.8%! Rupar pravi: “VSI NA SHOD, 1. decembra!”

Pavle Rupar, shod upokojencev

Slovenskega upokojenca nihče ne posluša. Niti 20.000 ljudi na shodu vlade ne prepriča, da je nekaj potrebno storiti, da se revščina ne bo nadaljevala.

Kako naj recimo upokojenca razume Luka mesec, ki niti en dan ni delal, kot je treba, ampak je vedno denar dobival le od države. Tak, ki ne ve kaj je to revščina, ne more soditi niti kaj je to pokojnina.

Pokojnine se bodo, za sramotnih 1.8% povišale sicer že novembra in decembra. A to je le kaplja v morje. Upokojencu bo tako ostalo le za eno kavico v lokalu. Za kaj drugega pa seveda ne. Januarja pa bodo upokojenci dobili sicer višje pokojnine, in sicer za 8,2 odstotka. A glede na inflacijo in draginjo, ki upokojence pesti iz dneva v dan je to občutno premalo.

V boju za pravičnost pokojnin bo tako 1. decembra zadnji letošnji shod upokojencev. Kot so za naš portal e-maribor sporočili iz društva 1. oktober, je napovedanih ogromno avtobusov, upokojencev in to pot zaposlenih, ker je vikend. “Najavljeni so ponižani kmetje, mladi. Pričakujemo frajtonarice, veliko transparentov ter ogromno SLOVENSKIH ZASTAV. Shod bo slavnosten, poln ponosa in tudi upora zopet ljudi, ki nam omejujejo svobodo, življenje, plačila. Domače glasbe ne bo manjkalo, s pesmijo, kulturo in udeležbo bomo sporočili, da je norčevanja te klike dovolj. Morda je to zadnji shod društva “Inštitut 1.oktober”, ker jih moramo odsloviti čimprej,” so sporočili v društvu 1. oktober

Poseben avtobus na shod bo odpeljal tudi iz Maribora. Pohitite s prijavami!

Tudi tokrat bomo neposredni prenos s shoda neposredno prenašali na FB strani e-maribor.si

 

Povezane objave

To so laži Marka Milosavljevića, ki jih je natvezil za Voice of America

Predsednik vlade Robert Golob je grozil sindikatu Fides?

Predsednica države spet dela tisto, kar ni njeno delo. Tokrat se vtika v stavko zdravnikov?

3 komentarji

Gorvel 26. 11. 2023 - 12:42
Ne samo nagnat. Kaznovat je potrebno te izprijence za kriminal in za poniževanje SLO naroda.
Vipavec 26. 11. 2023 - 22:47
Že nagnat jih iz oblasti bi bil velik uspeh in Slovenija bi se oddahnila.
Minovak 27. 11. 2023 - 11:49
Oblast od ljudstva dela bedake, ampak je ljudstvo prvo začelo, ko je od bedakov naredilo oblast.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več