POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 30. 5. 2022

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 953 klicev. Med 364 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 56 prometnih nesreč, 38 kršitev javnega reda in miru ter 51 kaznivih dejanj.

V 48 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v sedmih nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni pa huje telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so petim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali enega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 27 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih. Pet kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 15 vlomov in tatvin, osem poškodovanj tuje stvari, štiri povzročitve telesnih poškodb in grožnje, dve nasilji v družini in en rop, kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 24 oseb, in sicer 10 na območju PU Novo mesto, 7 na območju PU Koper in 7 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Turčije (7), Bangladeša (4) in Nemčije (4).

Povezane objave

POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 18. 8. 2022

POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 17. 8. 2022

POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 16. 8. 2022

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več