Policisti so se pritožili zoper razveljavijeni ukrep o prepovedi približevanja napadeni sodnici. Je sodnica še ogrožena?

Policija je podala pritožbo zoper sklep o razveljavitvi ukrepa prepovedi približevanja, ki ga je izdalo Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu, so danes na naše vprašanje, ali bodo odreagirali na odločitev koroškega sodišča, odgovorili v mariborski policijski upravi.

Policisti bodo pretepeno sodnico zaščitili

Policija je namreč v ponedeljek, ko je podala ovadbo zoper partnerja sodnice okrožnega sodišča Daniele Ružič, odredila ovadenemu tudi prepoved približevanja žrtvi. A slovenjegraško sodišče je ta ukrep razveljavilo.

“Preiskovalna sodnica je minuli torek prejela ukrep prepovedi približevanja v zadevi napada na okrožno sodnico Okrožnega sodišča v Mariboru v presojo. Ker je bilo ugotovljeno, da niso izpolnjeni zakonski pogoji, je bil ukrep razveljavljen,” so nam pojasnili na slovenjegraškem sodišču. Kot smo izvedeli neuradno, naj bi bili razlogi, zakaj je ukrep potreben, preslabo razloženi.

Na podlagi zakona o nalogah in pooblastilih policije lahko policija odredi prepoved približevanja določeni osebi ali kraju, če je podan utemeljen sum, da je oseba storila kaznivo dejanje ali je bila zalotena pri takem kaznivem dejanju, in če obstajajo razlogi za sum, da bo ogrozila življenje, osebno varnost ali svobodo osebe, s katero je ali je bila v bližnjem razmerju. Policija z odredbo kršitelju izreče prepoved približevanja določenemu kraju oziroma osebi za 48 ur, hkrati mora ta ukrep nemudoma poslati v presojo preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča, ki lahko ukrep potrdi, spremeni ali razveljavi, piše Večer.

Odločitev sodišča bo padla v treh dneh. Vodstvo mariborske policije pa zagotavlja, da bo policija naredila vse v okviru zakonskih pooblastil za zaščito žrtve tega kaznivega dejanja.

Povezane objave

V petek bo domače in veselo na Zgornji Polskavi. Pride tudi Alfi Nipič

Sredi Maribora, angleško-hrvaški plakat kot v posmeh slovenščini?

Pozor. Na upravnih enotah bodo stavkali do preklica. Tudi v Mariboru!