Poslanci koalicije naložili ljudem obvezni prispevek, ki ga bomo plačali prav vsi!

Vlada Roberta Goloba dejansko “lupi” svoj narod. Danes so stranke koalicije sprejele zakon o dolgotrajni oskrbi, kateri bo ponovno po žepu udaril vse ljudi. Tudi upokojence.

Ko boste na naslednjih volitvah si zapomnite stranke: Gibanje svoboda, socialni demokrati in Levica. Ti vas golijo do kosti. Kajti prav 54 poslancev teh strank je sprejelo zakon o dolgotrajni oskrbi, v obravnavi po nujnem postopku. 24 poslancev opozicije je bilo proti. V koaliciji so seveda prepričani, da je zakon kakovosten, tako kot tudi za sebe trdijo delajo kakovostno.

Je pa zakon naletel na ogorčenje ne samo med člani opozicije, ampak tudi v javnosti. Tako bodo v skladu s sprejetim zakonom delodajalci in delojemalci plačali prispevek v višini enega odstotka bruto plače, upokojenci pa v višini enega odstotka od neto pokojnine. Samostojni podjetniki in kmetje bodo plačali dva odstotka, ker so hkrati delodajalci in delojemalci. Ministrstvo predvideva, da bodo s prispevkom dobili 620 milijonov evrov letno.

Kakšna sramota. Še posebej za tiste upokojence in kmete, ki se težko preživljajo. Četudi gre le za odstotek. Upokojenci tako že napovedujejo nove še bolj množične protestne shode.

Povezane objave

GROŽNJA! Borisu Tomažiču nekdo hoče streči po življenju. Ustrelil bi ga v srce.

Dobili smo muzej o spolno prenosljivih okužbah, čakamo le še muzej o radiatorjih?

V SDS proti nedopustnemu projektu izgradnje vetrnih elektrarn na Pohorju!

1 komentar

Vipavec 17. 07. 2023 - 23:28
Ravno upokojenci so tudi glasovali za svobodo sedaj jo imajo pa naj plačujejo.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več