Poslanka Karmen Kozmus Ferjan toži portal Necenzurirano

Portal Necenzurirano si je prislužil tožbo, ker naj bi z diskreditacijo poslanke šli tako daleč, da so ponaredili originalni zapis v njenem diplomskem delu. Na račun blatenja poslanke so si prislužili tožbo. 

Poslanka Karmen Kozmus Ferjan toži portal Necenzurirano

Franci Matoz v imenu poslanke Karmen Kozmus Ferjan od portala Necenzurirano  zahteva odškodnino v vrednosti 10 tisoč evrov in javno opravičilo zaradi kolumne o njeni diplomi. Matoz Necenzurirano očita, da so na nedopusten način grobo posegli v njene osebnostne pravice, zaradi česar ta še vedno trpi intenzivne duševne bolečine. Močno je bila namreč prizadeta in razžaljena na račun neresničnih žaljivih očitkov. 

Besedilo kolumne po besedah Matoza, Karmen Kozmus Ferjan “prikazuje kot osebo, ki je brez vsakršnih kompetenc in znanja, njena pismenost pa naj bi bila na nivoju drugošolca”. Ob tem pa je izpostavil navedbo portala, kjer so zapisali, da naj bi diplomska naloga z naslovom “Politično delovanje Janeza Janše v letih 1988–1992″ po vsebini prej sodila na polico univerze v Pjongjangu. “Neresničen in zavajajoč je že očitek, da je (…) nestrokovno in nepravilno predstavila razlago pojma ‘komunizem’, ker naj bi predstavila le svoje mnenje o pojmu in ne razjasnitev pojma,” je še med drugim dodal in izpostavil, da je bila z objavo kolumne poslanki kršena pravica do časti in dobrega imena iz 35. člena Ustave. Piše portal Nova24TV.

Spodaj pa si lahko ogledate kaj so na portalu Necenzurirano pisali o diplomi in kaj je bilo na diplomi Karmen Kozmus Ferjan res:

Povezane objave

Znano je od kod prihaja nov slovenski milijonar!

Saj ni res pa je. Vlada bi sebi, kar za 40 odstotkov povišala plače?

Tako je Franc Kangler, na soočenju, zaprl usta Maši Kociper