Poslanka svobode užalila 57.000 ljudi! “Mi smo dolžni teptati voljo ljudstva!”

Lucija Tacer, zajem slike RTV

Slovenija je država vseh svojih državljank in državljanov, ki temelji na trajni in neodtujljivi pravici slovenskega naroda do samoodločbe. V Sloveniji ima oblast ljudstvo. Državljanke in državljani jo izvršujejo neposredno in z volitvami, po načelu delitve oblasti na zakonodajno, izvršilno in sodno, pravi 3. člen ustave Republike slovenije.

V zgodovini slovenskega parlamentarizma se še ni zgodilo, da bi imela oblastna večina tako ponižujoč odnos do lastnih volivcev. Izjava, ki v javnosti močno odmeva, pa je izjava Lucije Tacer, diplomantke ekonomije in politologije, ki trenutno zaključuje študij na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani.  ki je dejala, da čuti dolžnost, da se potepta volja ljudstva.

 V bistvu je referendum neposreden demokratičen postopek oziroma glasovanje, kjer prebivalci določenega območja ali tvorbe z volilno pravico na podlagi referendumskega vprašanja odločajo o ustavi, zakonih ali drugih pravnih aktih ter vprašanjih, pomembnih za družbo. Predstavlja enega od temeljev neposredne demokracije. Diplomantka ekonomije in politologije tega očitno ne ve.  

Čas bi že bil, da nekateri poslanci Gibanja svoboda nehajo že plesati, se  sprenevedati in da prenehajo žaliti ljudi. 

Povezane objave

Država strada, Golob pa že načrtuje poletne počitnice. V takem apartmaju se bo razvajal?

Nekdanji poslanec Franci Kek, dobil globo 250 evrov!

Stavka na Upravnih enotah se zaostruje. Od 15. maja bodo stavkali vsak dan!

4 komentarji

Slovenec 33 17. 10. 2022 - 12:35
Slovenci, spet ste doživali logiko okupatorjev Slovenije, ki Slovence ropajo, zatirajo in jim kradejo ob podpori stebrov okupacijskih oblasti. Stebri okupacijskih oblasti so vlada, sodna veja oblasti, tožilska veja oblasti, policija, vodstva sindikatov, vodstva javnega sektorja, vladne horde, usmerjeno zobraževanje, main stream mediji, NVO in topoumni produkti usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma, kumrovške smeri, ki skrbijo, da se okupacija in ropanje ter zatiranje slovenskega naroda nadaljuje.
Nata 17. 10. 2022 - 12:48
FDV ima na svoji strani politologijo takole opisano. Zato se prav nič ne čudim poslanki. Kot so jo naučili, tako bo trobila. . . . . . "Oddelek za politologijo že od leta 1961 skrbi za razvoj in uveljavljanje družbenih ved, ki se ukvarjajo s teoretičnim in empiričnim preučevanjem politike, političnih procesov ter dialektične povezave med politiko in drugimi področji človekovega življenja. Oddelek združuje pedagoge in raziskovalce s širšega področja temeljne znanstvene discipline politologije ter skrbi za razvoj in preučevanje politoloških vprašanj ter dejavno prispeva k razrešitvam političnih dilem v Sloveniji, Evropski uniji in mednarodnem ter globalnem okolju. "
mona lisa 18. 10. 2022 - 1:44
Butasto ljudstvo je spravilo to nezgodno, smrkavo deklino v parlament.
mona lisa 19. 10. 2022 - 4:20
To smrkljo bi treba nujno takoj odnesti iz parlamenta. Če taki vodijo politiko potem bo res fašizem v najbolj okrutni obliki.
Dodaj komentar