Poslanska skupina SDS s protestnim pismom nad Tamaro Vonta

Tamare Vonta, slika: twitter

Poslanska skupina SDS je predsednici Državnega zbora mag. Urški Klakočar Zupančič naslovila protestno pismo zaradi kršitve Poslovnika Državnega zbora in parlamentarne prakse pri vodenju seje Odbora za kulturo s strani predsednice Tamare Vonta.

Poslanska skupina Slovenske demokratske stranke je 23. 6. 2022 na predsednico Odbora za kulturo naslovila dopis, da se na sejo dodatno povabi Andreja Graha Whatmougha, generalnega direktorja RTV Slovenija. 51. člen Poslovnika DZ določa, da se na sejo delovnega telesa lahko k obravnavi posameznih točk dnevnega reda povabijo predstavniki institucij, katerih delo je neposredno povezano z vsebino obravnavanih vprašanj, strokovnjaki in predstavniki zainteresirane javnosti, ki lahko na seji izjavijo in obrazložijo svoja mnenja in stališča o obravnavani zadevi. Predsednica odbora dopisa SDS ni upoštevala  in s tem onemogočila, da bi pri obravnavani točki dnevnega reda sodeloval predstavnik zainteresirane javnosti oz. institucije, katere delo je neposredno povezano z vsebino obravnavanih vprašanj.

Slovenska demokratska stranka je zaradi za grobe kršitev Poslovnika DZ in parlamentarne prakse pri sklicu in vodenju seje Odbora za kulturo, zahtevala, da predsednica Urška Klakočar Zupančič ukrepa v skladu s svojimi pristojnostmi in zagotovi korektno vodenje Odbora za kulturo.

Upajmo le, da je Urška od slave na nedavni proslavi ob Dnevu državnosti že nehala plesati.

 

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”

1 komentar

Nata 26. 06. 2022 - 5:07
Še veliko protestnih pisem bo potrebno napisati, draga moja opozicija!! In jih objavljati na naših portalih in v naših medijih. Kajti tole, kar nam sedaj vlada, je pod kritiko. . . . . . . ima pa moč!!! Dovolj glasov za prav vse, kar si izmislijo!!
Dodaj komentar