Poslansko klop zapušča Janez Magyar iz SDS. Ali prihaja v DZ Kosi, ali Pojbič? Oglasil se je Janša!

Janez Madžar, župan občine Lendava. Slika, Sobota.info

V Lendavi so se odločili. V drugem krogu volitev za župana občine Lendava je zmagal sedanji poslanec stranke SDS Janez Magyar. Premagal je Ivana Kocute iz stranke SD.

Poslanec SDS Janez Magyar je bil v drugem krogu županskih volitev izvoljen za župana občine Lendava. Po vseh preštetih glasovih je slavil s 55,21 odstotki glasov, njegov protikandidat Ivan Koncut je prejel 44,79 odstotkov glasov. Ker je Magyar poslanec, se mora torej posloviti s poslanskega stolčka.

Magyarja naj bi nasledil Andrej Kosi iz Ormoža, ki je bil v bistvu že potrjen za poslanca v aprilu, a je po šlamastiki VPK-ja, v parlament prišel kandidat 7. volilne enote Dejan Kaloh. Kosi je takrat že dal odpoved v službi, kjer je delal. A so ga k sreči zaposlili nazaj. Bo torej le postal poslanec? Drugi v čakalni vrsti, v osmi volilni enoti iz stranke SDS, pa je dolgoletni poslanec Marjan Pojbič.

O novih informacijah vas bomo sproti obveščali.

Povezane objave

Na RTV bi ukinjali oddaje in varčevali, a poglejte te plače zaposlenih

Danes na protest sindikat javnega sektorja, zaposleni v zdravstvu in poklicni gasilci

Pogovorno omizje portala e-maribor.si v Hočah odlično uspelo. Tu je nekaj utrinkov!

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več