Posli med občino in županovimi zasebnimi podjetji naj bi dobro cveteli. KPK na pomoč!

slika: MARIBOR24

Da je lepo biti župan, ve povedati podatek, da je odkar je Arsenovič župan, naj bi direktorica občinskega zavoda za turizem kar popetnajsterila potrošnjo v njegovem zasebnem podjetju.

KPK je omejila poslovanje županovih zasebnih podjetij z MOM

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je v aplikaciji Erar pri podjetju Galerija Gosposka, katerega lastnik Aleksander (Saša) Arsenovič je po zmagi v drugem krogu lanskih lokalnih volitev 2. decembra (nekaj tednov kasneje) postal mariborski župan, do preklica vpisalo Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je v aplikaciji Erar pri podjetju Galerija Gosposka, katerega lastnik Aleksander (Saša) Arsenovič je po zmagi v drugem krogu lanskih lokalnih volitev 2. decembra (nekaj tednov kasneje) postal mariborski župan, do preklica vpisalo omejitev poslovanja z Mestno občino Maribor (MOM).

Do začetka letošnjega aprila so bile kljub omejitvi poslovanja zabeležene že štiri transakcije. Do začetka letošnjega aprila so bile kljub omejitvi poslovanja zabeležene že štiri transakcije. Skupni znesek štirih transakcij je sicer nekaj sto evrov. Smo pa opazili, da je denimo občinski javni zavod Zavod za turizem Maribor – Pohorje, katerega ustanoviteljice so ob MOM še okoliške občine Hoče – Slivnica, Starše in Rače – Fram, močno povečal porabo v županovem podjetju.

Prva dama mariborskega turizma rada zapravlja v županovem podjetju?

Pod vodstvom Doris Urbančič Windisch je tako samo letos januarja zavod svojo potrošnjo v Arsenovičevem podjetju, ki ima v Mariboru dve gostilni, v primerjavi s tistim, kar so do letošnjega januarja potrošili od junija 2017, praktično podvojil. Januarja so namreč v Galeriji Gosposka skozi tri različne transakcije, ena je bila izvedena 17., dve pa 30. januarja, porabili 3.859,60 evra. Pred Arsenovičevim prihodom na županski položaj so v letu in pol oziroma osemnajstih mesecih z Galerijo Gosposka ustvarili za malce več kot 4.400 evrov prometa, preračunano na povprečje pa nekje 247 evrov na mesec. Kar je petnajstkrat manj od prvega meseca, odkar je lastnik Galerije Gosposka na županski funkciji. Piše Nova24.TV.

Sicer pa se je županovanje šele dobro začelo. In najboljši posel, je zagotovo, ko župan občine odobri transakcijo svojemu podjetju. Tu ne more zgrešiti popolnoma nič.

SIFA

Povezane objave

V eni izmed mariborskih kavarn oklofutal nekdanjega poslanca

Stavka na Upravnih enotah se zaostruje. Od 15. maja bodo stavkali vsak dan!

Pozor! V sredo ponoči napovedane močne padavine predvsem v Podravju?