Potem, ko so Golob, Gabrova in Meira Hot nazdravljali, je Državi svet izglasoval veto!

slika: Instagram

V tej državi, je očitno le še Državni svet normalen. Na sporen zakon o živalih, ki mu močno nasprotuje stroka, je namreč izglasoval veto. Torej mora zakon še enkrat skozi parlamentarno proceduro.

Minuli teden so poslanci sprejeli novelo zakona o zaščiti živali.  Za predlog novele se je med drugim zelo zavzela poslanka SD Meira Hot, ki je bila tudi prvopodpisana.  Seveda je zakon v precej delih sporen. Po novem zakonu, naj bi se namreč oblikovala posebna skupina ljudi, ki bi jo po kratkem izobraževanju opravljala delo odkrivanja ter prijavljanja mučenja in zanemarjanja živali. Povedano po domače. Aktivisti se bodo 40 ur izobraževali in potem bodo lahko prišli kmetu na kmetijo, lomastili po hlevu, ter ga ovajali inšpekcijam. Čeprav so sredi Ljubljane proslavljali svoj uspeh Meira Hot, Robert Golob in njegova ljubica Tina Gaber, pa mora zakon, še enkrat skozi parlamentarni sito.

Državni svet pa je včeraj izglasoval odložilni veto na novelo zakona o zaščiti živali. To pomeni, da bo moralo novelo ob ponovnem glasovanju podpreti 46 poslancev. Odložilni veto na novelo zakona o zaščiti živali je podprlo 23 državnih svetnikov, le eden je bil proti.  Kot je na seji državnega sveta spomnil podpredsednik pristojne komisije državnega sveta Anton Medved, novela ni uživala širše podpore veterinarske, kmetijske in pravne stroke, pri čemer je slednja opozorila, da so nekatere določbe vprašljive z ustavnopravnega vidika. Pišejo Slovenske novice.

Očitno je vsaj nekdo v tej državi priseben?

 

Povezane objave

Ekskluzivno! Tako si na gimnaziji Šentvid, politične glasove kupuje EU poslanec (1. del)

Kako naj bi RTV za svoje pokvarjene metode uporabil mlado mariborsko novinarko?

Švarc Pipanova pred odhodom ponovno namočila vse vpletene. Sebe pa ne!

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več