Potem, ko so Golob, Gabrova in Meira Hot nazdravljali, je Državi svet izglasoval veto!

slika: Instagram

V tej državi, je očitno le še Državni svet normalen. Na sporen zakon o živalih, ki mu močno nasprotuje stroka, je namreč izglasoval veto. Torej mora zakon še enkrat skozi parlamentarno proceduro.

Minuli teden so poslanci sprejeli novelo zakona o zaščiti živali.  Za predlog novele se je med drugim zelo zavzela poslanka SD Meira Hot, ki je bila tudi prvopodpisana.  Seveda je zakon v precej delih sporen. Po novem zakonu, naj bi se namreč oblikovala posebna skupina ljudi, ki bi jo po kratkem izobraževanju opravljala delo odkrivanja ter prijavljanja mučenja in zanemarjanja živali. Povedano po domače. Aktivisti se bodo 40 ur izobraževali in potem bodo lahko prišli kmetu na kmetijo, lomastili po hlevu, ter ga ovajali inšpekcijam. Čeprav so sredi Ljubljane proslavljali svoj uspeh Meira Hot, Robert Golob in njegova ljubica Tina Gaber, pa mora zakon, še enkrat skozi parlamentarni sito.

Državni svet pa je včeraj izglasoval odložilni veto na novelo zakona o zaščiti živali. To pomeni, da bo moralo novelo ob ponovnem glasovanju podpreti 46 poslancev. Odložilni veto na novelo zakona o zaščiti živali je podprlo 23 državnih svetnikov, le eden je bil proti.  Kot je na seji državnega sveta spomnil podpredsednik pristojne komisije državnega sveta Anton Medved, novela ni uživala širše podpore veterinarske, kmetijske in pravne stroke, pri čemer je slednja opozorila, da so nekatere določbe vprašljive z ustavnopravnega vidika. Pišejo Slovenske novice.

Očitno je vsaj nekdo v tej državi priseben?

 

Povezane objave

Mirko Mayer je tokrat brcnil v temo. Janša mu je povedal svoje.

Znano je od kod prihaja nov slovenski milijonar!

Saj ni res pa je. Vlada bi sebi, kar za 40 odstotkov povišala plače?