POZOR! Bencin in dizel s podražitvijo na najvišjo vrednost

slika je simbolna

Ali od jutri dalje kdo od voznikov še pleše? Regulirani ceni 95-oktanskega bencina in dizla bosta v naslednjem 14-dnevnem obdobju precej višji?

Po izračunih časnika Finance bo jutri cena bencina prvič letos presegla 1,5 evra, prav tako se bo na rekordno ceno letos podražilo dizelsko gorivo. Za liter dizla bo predvidoma treba odšteti 1,55 evra. Izračun je narejen ob predpostavki, da država ne poseže v trošarine in bo formula za določanje cen ostala nespremenjena.

Na bencinskih servisih zunaj avtocestnega križa bo treba v novem 14-dnevnem obdobju po izračunih Financ za 50-litrski rezervoar 95-oktanskega bencina odšteti 75 evrov oziroma 2,2 evra več kot prejšnja dva tedna. Poln dizelski rezervoar bo po novem stal 77,5 evra oziroma 2,3 evra več. Finance v svojem izračunu opozarjajo, da se je formula za reguliranje cen v zadnjem letu in pol večkrat spreminjala.

Nove cene bodo veljale do vključno 14. avgusta. Do jutri, torej še lahko plešete?

Povezane objave

Ekskluzivno! Tako si na gimnaziji Šentvid, politične glasove kupuje EU poslanec (1. del)

Kako naj bi RTV za svoje pokvarjene metode uporabil mlado mariborsko novinarko?

Švarc Pipanova pred odhodom ponovno namočila vse vpletene. Sebe pa ne!

1 komentar

Exlevak 31. 07. 2023 - 4:56
Golobnjak,ne samo ,da nam uničuje državo,njihov ples postaja vse dražji...
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več