POZOR! Slovenija je prizemljena! Z letalom lahko letite le iz drugih držav! Do kdaj?

slika: Adria

Adria Airways obvešča, da je sinoči ob 23:30 začasno prekinila izvajanje vseh svojih letalskih operacij iz in v vse svoje baze (Ljubljana, Priština, Tirana).

Rešitev ni na obzorju, država noče pomagati

Začasna prekinitev velja za danes in jutri, kaj bo z Adriinimi letali v naslednjih dneh, še ni jasni. Adria Airways potnikom, ki potujejo v teh dveh dneh svetuje, da še pred prihodom na letališče preverijo kdo operativno izvaja njihov let in v kolikor je to družba Adria Airways, naj se obrnejo na prodajno mesto, kjer so kupili letalske vozovnice.

“Odločitev o začasni prekinitvi letalskih operacij je posledica trenutno nezagotovljenega dostopa do svežega denarja, ki ga letalski prevoznik potrebuje za nadaljnje letalske operacije. Družba intenzivno išče rešitve skupaj s potencialnim investitorjem. Cilj vseh vpletenih je, da Adria Airways ponovno poleti in da bo prekinitev samo začasna,” so sporočili iz uprave.

Si bo Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek spet oprala roke? Država namreč ne želi pomagati.

Zaposleni so napisali tudi odprto pismo

Za naslovi člankov in novinarskih zgodb o Adrii Airways niso le direktorji, lastniki, investitorji, niso le vlada, ministrstva in agencije. Tu smo tudi mi, zaposleni Adrie Airways.

“558 nas je, vsak s svojim obrazom, imenom in zgodbo. Na prvo žogo nas povezuje to, da vsi skupaj dnevno zagotavljamo, da naša letala potnike varno pripeljejo do cilja. Nismo le piloti in stevardese, smo tudi operativni center, zemeljske službe, komerciala, klicni centri, podporne službe. 558. Vsak od nas je ključen člen v tej verigi odgovornosti in zaupanja in nihče ni sam sebi namen.” Več si lahko prebereta v njihovem sporočilu, spodaj.

MG

Povezane objave

Izredna novica! Sodišče zavrglo tožbi občin Brežice in Središče ob Dravi glede azilnih domov.

Janez Janša zbodel Novo Slovenijo, Ljudmila Novak pa v jok?

Jonas tokrat v parlamentu ni spal, ampak je jedel.