POZOR! V četrtek in petek ponovno izdatnejše padavine! (graf padavin)

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Danes zjutraj bo vreme še sončno. Popoldan po večini oblačno, zvečer pa že lahko pričakujemo nevihte. Te bodo izdatnejše v četrtek in petek.

V četrtek bo v vzhodnih krajih še večinoma suho, možna so sončna obdobja. Drugod bo oblačno. Občasno bo deževalo, pogosteje v zahodni Sloveniji. Vmes bodo tudi posamezne nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem od 10 do 15, najvišje dnevne od 14 do 18, na Primorskem in ponekod v vzhodni Sloveniji okoli 21 stopinj Celzija.

V petek bo na vzhodu spremenljivo, drugod pa pretežno oblačno. V zahodnih in osrednjih krajih bo občasno deževalo. Jugozahodnik se bo nekoliko okrepil, ob morju bo pihal jugo. V noči na soboto se bo dež prehodno okrepil in zajel vso Slovenijo ter do jutra spet oslabel. V soboto bo občasno deževalo predvsem v zahodni polovici Slovenije, na vzhodu bo občasno posijalo sonce.

Agencija za okolje (Arso) je za četrtek in petek izdala opozorilo. V rumeno opozorilno barvo je odeta skoraj celotna Slovenija. Za Maribor in celi severovzhodni del Slovenije, pa še posebno opozorilo zaradi vetra. Posebno izdate padavine bodo na jugozahodu.

»Vodotoki lahko poplavljajo ob strugah na območju pogostih poplav. Verjetne so motnje v prometu in pri oskrbi z električno energijo in pitno vodo. Možni so zemeljski plazovi. Iz nižjih prostorov in kleti umaknite hrano, premičnine, dokumente, denar in druge dragocenosti. Izklopite elektriko, plin in vodovod. Ne skušajte prečkati vodnega toka. Bodite previdni pri uživanju hrane in vode. Spremljajte trend vodostaja in meteorološka ter hidrološka obvestila in opozorila ter informacije, ki jih posredujejo pristojne službe in organi.« Pišejo Slovenske novice.

Tako bodo potekale padavine (klik na rdečo puščico):[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Povezane objave

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali