Pravosodni delavci ostali z dolgimi nosovi. 600€ golobovega dodatka ne bo!

slika, fotomontaža

Poslanci bi se morali jutri, v petek, na zahtevo koalicije sestati na izredni seji, na kateri bi med drugim obravnavali vladni predlog zakona o začasnem dodatku sodnikov in državnih tožilcev, a se  ne bodo. 

 Pravosodni funkcionarji bi naj v skladu z zakonom od 1. januarja do uveljavitve reforme plačnega sistema v javnem sektorju, vendar najdlje do konca leta 2023, prejemali mesečni dodatek v višini 600 evrov bruto. A do tega ne bo prišlo.

Golob je očitno tudi pri tožilcih in sodnikih snedel besedo. Tako in tako to počenja že dolgo časa. DZ bi namreč v petek zakon moral obravnavati zakon po nujnem postopku, a je bil predlog vlade, ki bi pravosodnim funkcionarjem omogočil mesečni dodatek v višini 600 evrov bruto od 1. januarja do uveljavitve reforme plačnega sistema v javnem sektorju, vendar najdlje do konca leta 2023, danes umaknjen.

Golov je torej snedel besedo delavcem v pravosodju. Pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan pa že išče izgovore da si želijo vzeti še nekaj časa, da preverijo ali so predlagane rešitve res najboljše in skladne z ustavo.

Povezane objave

Tako se napajajo iz državnega denarja in si koregirajo plačo, neizvoljeni člani Levice.

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”

Slovenija ima novega milijonarja. V žep bo pospravil kar 51. milijonov evrov

2 komentarja

mona lisa 3. 02. 2023 - 3:04
Golob gobca in laže kot pes teče.
Pepe Vasjebe 3. 02. 2023 - 8:37
Vse, ki delajo/delate v pravosodju in ste ob tej Golobovi napovedi ploskali, pa je lahko sram! Če bi imeli jajca, bi morali takrat vstat in reč, da se podkupovat pač ne postite. Aja če pa to ni res, potem pa ... plosk, plosk!
Dodaj komentar