Preberite si ta zapis. Zakaj nikoli več ne pokličem policije?

Slika: policija

Z zanimanjem smo prebrali zapis, ki kroži na družbenih omrežjih in odgovor na vprašanje zakaj nekateri nikoli več nebi poklicali policije?

To je zapis zaskrbljenega Slovenca:

V naši okolici, Vižmarje – Ljubljana, imamo človeka s tremi velikimi psi, ki že več, kot tri leta napadajo, vznemirjajo in renčijo na mimoidoče. Psi so spuščeni, brez nadzora. Večkrat videni, ko gre lastnik s traktorjem po Tacenski cesti navzdol, psi pa za njim po cesti ali pločniku.

Zaskrbljeni prebivalec Vižmarij nadaljuje: Danes, po več, kot treh letih mi je prekipelo, ko sta 2 od teh 3 psov (morda tretji pes ni več živ), napadla mene in mojega psa. Z brcanjem in glasnim vpitjem nekako pridem do bližnje trgovine, ki je oddaljena približno 100m. V trgovini povem, da so me napadla psa in mi mlada deklica na blagajni pove, da so tudi njo napadli zjutraj, ko je šla na delo.

Pridem domov in takoj poklicem na anonimno številko policije 080 1200 Dobim odgovor, da moram poklicati 1!3, kjer sledi prijava incidenta. Poklicem torej 113, povem kaj se dogaja že nekaj let, povem kdo sem, kje sem.

Čez približno eno uro in pol prideta 2 policaja, zelo prijazna! Zahtevata moje podatke, povabim ju v stanovanje. Mlajši začne pisati zapisnik, kje, kdaj, kako se je napad zgodil in zahteva tudi mojo osebno izkaznico. Ponovno  povem,, da imamo z sosedovimi psi probleme že več, kot tri leta in zakaj jemlje moje podatke, zakaj ne ukrepata proti sosedu?

Policajema postavim nedvoumno vprašanje: “Kaj, če ima ta nas sosed, z spuščenimi psi, zveze na policiji in bo izvedel za mojo prijavo in tudi nisem edina oseba edina oseba, ki te izpade psov prijavljam?

Pa mi policista odgovorita: “Ja, v kolikor podpišete ta današnji zapisnik, smo mi dolžni obvestiti kršitelja” (lastnika teh psov!), kdo je prijavitelj. A sem v tem trenutku, sem iz mize potegnil zapisnik, ki ga je pisal mlajši policist, in ga zmečkal!!

In odgovor starejšega policista:
“Mi, lastniku teh napadalnih psov, lahko le napišemo 200 evrov za prekršek. Dajte povedati ljudem, da čim večkrat kličejo, pa se bo lastik naveličal plačevati po 200 evrov.”

Pri tem pa se poraja tudi vprašanje. Zakaj obstaja anonimna telefonska številka policije, če mora prijavitelj poklicati številko 113?

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”

2 komentarja

simon kovač 10. 02. 2024 - 5:55
Zakaj obstaja anonimna številka, če bo kršitelje itak potem izvedel za prijavitelja?🤣
Ostri Franc 11. 02. 2024 - 5:23
Bolana država ,kjer kriminalcem lopovom I raznim izgrednikom se nikoli nič ne zgodi.Moj primer : moj sosed z juga pozimi kuri Iverico ,polivinil in druge strupene snovi in usmarajo celo okolico se mu nič ne zgodi.Čeprav sem klical dimnikarske službo ta je rekla, da ni pristojna in so me napotili na inšpekcijo za okolje tam pa od ponca do Pilata nazadnje sem pristal na ministrstvu za okolje, kjer se me prevezovali na razne birokrati.Nazadnje sem le dobil neko gospo, ki je rekla da naj slikam dimnik in pošljem slike.Potem se ni nič zgodilo in sosed še vedno kuri plastiko itd. TO JE PAČ NAŠA DRŽAVA.
Dodaj komentar