Preberite si to zgodbo. Orosile se vam bodo oči!

Šokirani smo bili zapis Štajerke, ki je v eni izmed trgovin na Ptuju doživela izkušnjo, ki je, kot pravi, še dolgo ne bo pozabila. Med sprehajanjem med policami je opazila mamico in fantka, starega približno pet let. Oba sta imela vidno ponošena oblačila.

Lepa gesta, ki seže do srca!

Ime in priimek ženske, ki se ji je pripetila nenavadna zgodba seveda ne bomo objavljali, povzemamo le zgodbo, ki so jo objavile Slovenske novice. 

Mamica je po besedah Štejerke v ptujskem Lidlu izbirala stvari izključno na policah z akcijo ali pred iztekom roka. Gledala naj bi tudi na uro ter sinu govorila, da sta prehitra, ker nekaterih stvari še niso znižali. »Ustavita se pri policah s kruhom, žemljicami. Fantek prosi za čokoladnega navihančka. Mamica z najbolj otožnimi očmi pogleda njega, nato police z navihančki. Ga že želi vzeti, pa si premisli, vzame ven denarnico – tisto za kovančke. Vsuje iz nje kovančke, šteje … Gleda fantka. Pa poličko z navihančki. In mu reče, naj izbere žemljico, to bo mu lahko kupila, za navihančka pa nima dovolj denarja. Ampak da mu obljubi, da ob žemljici ne bo lačen,« pripoveduje uporabnica facebooka.

Fantek je tako vzel žemljico, nato pa izrekel besede, ki zadenejo v srce: »Mamica, ali bova midva vedno revna ali si bova kdaj lahko kupila navihančka? Saj si ga bova delila, obljubim.« Ko sta šla mimo igrač, je mamica sinu dejala, da mogoče letos Božiček ne bo pozabil nanj. Štajerka, ki je bila priča tej srce parajoči situaciji, je nato storila nekaj neverjetnega in pohvale vrednega. Nakupila je namreč stvari, ki bi si jih fantek zaželel od “navihančka”, čokoladic, avtomobilčka itd, pristopila k fantku in mu nakupljeno poklonila.

“Videla sem solze v očeh prodajalke, ki mi je pomežiknila, videla sem solze v očeh mamice, ki ji najbrž ni bilo nič jasno.” je povedala Štajerka.

Če se najde kdo, ki bi prepoznal mamico in njenega sina, naj piše na naše uredništvo in stekla bo akcija, da bomo mamici in njenemu sinu lahko pomagali.

Štajerki pa vse pohvale  se za to res lepo gesto!

MG


Povezane objave

V Svobodi imajo le 7 kandidatov za evropskega poslanca. Na listi tudi “pručka”?

Posnetek, ki ga še niste videli. Čisto od blizu. Pritekel k Ronaldu se slikal in ga poljubil! (video)

Ruski hekerji nad Natašo Pirc Musar