Pred mestno občino in UE Maribor le še pol ure brezplačnega parkiranja

slika: Sivo Farkaš

Vsi občani in ostali, ki so imeli opravke na občini ali upravni enoti Maribor, so imeli eno uro časa da opravijo svoje obveznosti in se odpeljejo. A sedaj je očitno po Arsenovičevo dovoljeno le pol ure brezplačnega parkiranja.

Očitno bi Arsenovič rad zaslužil čim več tudi s parkiranjem v mestu. Če je bilo brezglavega zapravljanja za Arsenovičeve želje v mestu ob Dravi v prejšnjem mandatu dovolj, je očitno sedaj potrebno zategniti pas. In  hop nad ljudi, ki se v Maribor pripeljejo po nujnih opravkih na občini ali upravni enoti Maribor. Namesto 37 brezplačnih parkirnih mest pred Upravno enoto Maribor in sedežem občine je takih le še 22., a brezplačno parkiranje je le še za pol ure.

Delavci Nigrada so nasproti vhoda v občinsko stavbo oziroma pri Hutterjevem bloku, kjer je ob pločniku vzdolžno zarisanih 15 parkirišč, postavili stožce in iz parkirnih mest modre cone naredili belo. To pa pomeni povsem drugačen režim parkiranja, predvsem pa ne več zgolj omejenega enournega, a brezplačnega, pač pa plačljivo, kot velja za belo za cono.   Ob občinski stavbi pa so čas parkiranja skrajšali z ene brezplačne ure na brezplačnih 30 minut, a po tem času bi bilo treba avtomobil odpeljati. Tak parkirni režim na tej lokaciji, kjer je 22 parkirnih mest, velja od 8. do 17. ure (prihod je treba označiti s parkirno uro). Piše spletni Večer.

To seveda ne pomeni, da bodo na občini ali upravni enoti delali kaj hitreje. A vi boste vseeno morali vse opravke končati v pol ure, če boste hoteli brezplačno parkirati seveda.

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Tako se napajajo iz državnega denarja in si koregirajo plačo, neizvoljeni člani Levice.