Predsednik krščanskega foruma SDS: “Krščanske vrednote so velikokrat prezrte!”

Dejan Škvarč

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Krščanski forum, ki deluje pri Slovenski demokratski stranki, je prostovoljno združenje kristjanov, ki se zavzemajo za uveljavitev krščanskih načel v življenju in politiki. Njihov predsednik Dejan Škvarč je intervjuju za Družino poudaril pomen foruma in za kaj je le-ta pomemben.

Poslanstvo krščanskega foruma je molitev za domovino in za vse ljudi na vodstvenih položajih v naši državi, ki si prizadevajo za iskreno sodelovanje, blagostanje slovenskega naroda, za mir in pravičnost. Pravi Dejan Škvarč, krščanskega foruma, v intervjuju  za Družino. Cilji so znani: “zagotavljanje možnosti za politično delovanje kristjanov, sodelovanje z drugimi forumi in strankami, v katerih se kristjani politično udejstvujejo, uveljavljanje trajnih vrednot krščanstva, na katerih temelji sodobna evropska civilizacija, organiziranje različnih oblik pomoči in sodelovanje s karitativnimi organizacijami, povezovanje Slovenk in Slovencev doma in v tujini.”

Kot je predsednik foruma Dejan Škvarč povedal za Družino se v forumu oglašajo tam, kjer je to potrebno. Kjer so kot kristjani namerno prezrti ali kjer se zgodi sovražni govor ali kjer so njihove krščanske vrednote v zakonodaji izvzete. Nazadnje so bili prisotni na oktobrskem Pohodu za življenje, saj skupaj z ostalimi zagovarjajo svetost življenja od naravnega spočetja do naravne smrti. “Življenje je sveto in po naši veri dano od Boga, zato ga je treba spoštovati in spodbujati veselje do življenja, ki ga v naši družbi osebno premalo občutim,” pravi Škvarč.

Vodstvo Krščanskega foruma SDS je sestavljeno iz Izvršilnega in Nadzornega odbora in se srečujemo redno. Med korono smo bili povezani prek spleta, zdaj pa spet težimo k temu, da se srečujemo v živo in organiziramo veliko dogodkov za naše člane. Najbolj znano je vsakoletno romanje v Medžugorje med prvomajskimi prazniki in Molitev za domovino.

Dejan Škvarč poudarja, da s(m)o Katoličani smo tudi enakopravni del tega sveta in kot taki povabljeni, da sodelujemo z ostalimi v skupno dobro vsem. “Dajte Bogu, kar je Božjega, in cesarju, kar je cesarjevega, bi lahko po svetopisemsko rekli. Seveda so ločnice tanke, a s poštenim delom v dobro vseh se lahko izognemo skušnjavi, da nas tostranske zadeve tako okupirajo, da pozabimo na najpomembnejše: duhovno življenje v Bogu, v katerem živimo, se gibljemo in smo,” je prepričan predsednik krščanskega foruma SDS.

Kot katoličan se trudim v borbi proti svojim skušnjavam, grehom. Želim in znam delati dobro sebi in drugim. Sem liturgični bralec v župniji Svetega Jurija v Ajdovščini, od koder prihajam. Osebno vidim najprej zgled krščanstva, ki ga moraš osebno živeti in izžarevati.

Škvarč nenazadnje vidi krščanstvo tudi v Evropi, saj pravi, da ima Evropa glavni temelj v krščanskih koreninah, ki so prešle v splošne človekove pravice, a se jih sedaj večkrat tudi zlorablja v korist te ali one skupine ali ideologije. “Tukaj vidim tudi poslanstvo krščanskega foruma kot glasnika krščanskih korenin, ki opozarja na zlorabe in se ne sramuje svojega krščanskega izvora in to tudi pričuje na vsakem možnem koraku,” je za Družino, dejal Dejan Škvarč.

Obenem vam Krščanski forum SDS vošči blagoslovljene božične praznike in veliko miru v letu, ki prihaja.[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Povezane objave

Mirko Mayer je tokrat brcnil v temo. Janša mu je povedal svoje.

Znano je od kod prihaja nov slovenski milijonar!

Saj ni res pa je. Vlada bi sebi, kar za 40 odstotkov povišala plače?

1 komentar

Dado 12. 12. 2023 - 6:53
"Obenem vam Krščanski forum SDS vošči blagoslovljene božične praznike in veliko miru v letu, ki prihaja." Kaj pa ta forum pravi na to, ko dotični člani SDS-a javno pozivajo k oboroževanju?!? To je malo kontradiktorno tej izjavi o miru, se vam ne zdi?
Dodaj komentar