Predsednik vrhovnega sodišča: ” Ni pravnih podlag za preverjanje Masleše!”

SLIKA, TWITTER

Predsednik vrhovnega sodišča Damijan Florjančič je v odzivu na poziv odbora DZ za pravosodje k analizi izpolnjevanja pogojev za sodniški mandat dejal, da za takšno naročilo ni pravnih podlag. 

Res ni pravnih podlag za preverjanje Masleše?

Kdo koga ščiti in zakaj? Potem ko so člani odbora DZ za pravosodje 28. januarja ob obstrukciji dela opozicije pozvali sodni svet, naj opravi analizo izpolnjevanja pogojev za nastop sodniškega mandata, ali so sodniki pravosodni izpit opravili v drugih republikah nekdanje SFRJ, je Florjančič v današnji izjavi za medije odgovoril, da “ni nobenih pravnih podlag za tako naročilo vrhovnemu sodišču niti njegovemu predsedniku.

“Ne moremo se vsakodnevno odzivati na verigo sejanja dvomov o avtentičnosti izkazane dokumentacije, ki jo je predložil sodnik in s katero tudi mi razpolagamo, in na poskuse izkrivljanja interpretacije takrat veljavne sodniške zakonodaje,” je pojasnil Florjančič. Predvsem pa, kot je dodal, resnično obžalujejo, da se je na ta zavajanja in z različnih strani navržene dvome, sumničenja in ponavljajoča se namigovanja odzval tudi odbor DZ za pravosodje, “ne da bi najprej, če že vidi to kot potrebno, da je treba kaj raziskovati, sam poskrbel, da preveri korektnost, pravilnost in zakonitost postopkov, ki jih je pri tem opravil državni zbor sam”.

Očitno javnost tako ne bo nikoli izvedela ali je diploma Branka Masleše pristna. Pa imajo ljudje pravico zvedeti, kakšno diplomo imajo tisti, ki v tej državi, delajo na odgovornih funkcijah v najvišjih organih sodstva?

Povezane objave

Jonas tokrat v parlamentu ni spal, ampak je jedel.

Brglez preko študentov nabiral poceni politične točke. Janša mu je povedal svoje.

Tu so neumnosti, ki sta jih Golob in njegova ljubica uprizarjala na dopustu, na ladji.