Predsedstvo BiH potrdilo, da non-paper ne obstaja!

Bošnjaški član predsedstva BiH Šefik Džaferović se je danes po telefonu pogovarjal s slovenskim premierjem Janezom Janšo.

Non-paper ne obstaja

Bošnjaški član predsedstva BiH Šefik Džaferović, je potem ko ga je Janša  poklical in obvestil, da ne obstaja non-paper, ki bi ga bilo mogoče povezati s slovensko vlado in bi vseboval spremembe meja ali spodkopavanje ozemeljske celovitosti BiH, pomirjen.

Slovenski premier Janez Janša je dejal, da Slovenija podpira suverenost in ozemeljsko celovitost BiH, kot tudi njeno evroatlantsko pot ob popolnem spoštovanju daytonskega mirovnega sporazuma, je sporočilo predsedstvo BiH na svoji spletni strani.

Džaferović je v pogovoru izpostavil, da je treba takoj na začetku onemogočiti vsakršen govor o etničnih in ozemeljskih delitvah BiH. Edina pot za BiH je njena nadaljnja notranje reintegracija in evroatlantska integracija, je dodal. Govorila sta tudi o slovenskem predsedovanju Svetu EU v drugi polovici leta in za takrat načrtovanem vrhu EU in držav Zahodnega Balkana, ki ga bo gostila Slovenija in katerega glavna tema naj bi bila pospešitev integracije držav Zahodnega Balkana v EU, poroča STA.

Kdo bo prevzel odgovornost?

Pri tem se poraja vprašanje, kdo bo prevzel odgovornost za vso to gonjo proti Sloveniji doma in v tujini ter izgubo ugleda naše države. Da ne omenjamo izgubljenega časa, ki so ga vladni predstavniki porabili za prepričevanje javnosti, čeprav smo še vedno sredi epidemije, država pa se sooča s številnimi pomembnimi strateškimi izzivi. Bo Tanja Fajon ob razkritju njenih podlih laži odstopila kot predsednica stranke SD in evropska poslanka? Se bo Drago Kos opravičil? Bo Zijad Bečirović za bošnjaške medije preklical svoje izjave?

Pričakujmo nepričakovano?

PM

Povezane objave

Janša: “Nobene pandemije, Golobova vlada, pa kar z odloki nad ljudstvo?”

Kdo je tu nor? Gibanje Svoboda leto končala z 868 tisočaki minusa?

Dominika Švarc Pipan v novi aferi. Tokrat gre za najemnine, za celjske tožilce?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več