Pretresi v stranki SD! Generalni sekretar odhaja, Fajonovi se trese stolček?

slika: Nova24TV

Med neumnostmi, ki jih je kvasila Tanja Fajon je bila tudi ta, da bo SD na volitvah dosegla odličen rezultat, da bo na kongresu stranke 8. oktobra letos vnovič kandidirala za predsednico SD in da bodo šli Socialni demokrati na letošnje predsedniške volitve s svojim kandidatom ali kandidatko. 

Neumnosti Tanje Fajon se kažejo tudi v njenem vodenju stranke, ki je postala vse bolj aristokratska. Danes je očitno dojela, da ni vse tako, kot rada govori. Stranka SD je doživela najslabši rezultat v zgodovini, svojega kandidata za predsednika Slovenije, ki bi se vsaj približal vrhu še niso našli, pa tudi na kongresu SD bo za Tanjo Fajon vse težje, saj naj ji bi nasproti ponovno stal Jani Prednik.

Tako je sedaj Tanja Fajon za portal N1 dejala ob kandidaturi za predsednika države: “To si še vedno želim, a če ne bomo imeli dovolj močnega kandidata in glede na to, da nas za podporo prosi več že znanih kandidatov in kandidatk, dopuščam tudi možnost, bi svojim volivcem dejali, naj glasujejo po lastni presoji in vesti.” Očitno bo zapufana stranka SD tako lahko malo “prišparala” denarja.

Očitno je pretresov v stranki zares veliko, tako, da se poslavlja dolgoletni generalni sekretar  stranke Dejan Levanič, ki pravi, da se za ta najpomembnejši operativni položaj v stranki ne bo več potegoval Baje se bo  popolnoma umaknil iz parketa nacionalne politike.

In kaj se obeta na kongresu stranke SD? Do ponedeljka, 15. avgusta je v SD namreč odprt postopek evidentiranja kandidatov za vse funkcije, ki jih bodo oktobra na kongresu volili delegati. Med evidentiranimi kandidati za predsednika stranke bo poleg Tanje Fajon zagotovo tudi vodja strankinih poslancev Jani Prednik. Evidentirani kandidati bodo imeli potem do 25. avgusta čas, da povedo, ali s kandidaturo soglašajo. Če da, bodo na kongresu tudi kandidirali.

Bo Tanja Fajon dognala, da je totalno nesposobna?

Povezane objave

Nekdanji sekretar stranke SMC: “Brglez bi zatajil še svojo mamo za kariero”

Jože Možina povedal jasno in odločno zakaj danes NE stavka!

Bojan Požar: “Stavka na RTV je politični performans na naše stroške”

2 komentarja

marker 14. 08. 2022 - 11:07
Prednik je edini zmerni član med jastrebi v SD, ki se je tudi pripravljen pogovarjati s političnimi nasprotniki.
mona lisa 15. 08. 2022 - 3:42
Fajonka ne ve nič. Še tega ne kako je butasta in prazna. Pokvarjeno in do konca zblojeni karikatura ženske. Kje je sedaj mesec dni do specialista kot si je gobec Bruslja in obljubljala?
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več