Prihaja hladna fronta in oranžno opozorilo zaradi vetra?

V državi obstaja nevarnost lomljenja vej, podiranja drevja in odnašanja kritine s streh, veter lahko ovira cestni promet in otežuje gibanje.

Izdano je oranžno opozorilo za severovzhod države

Sloveniji se bliža hladna fronta, še pred njenim prihodom pa bo v višjih legah in tudi po nekaterih nižinah zapihal močan jugozahodni veter, so sporočili iz Agencije za okolje (Arso), kjer so za severovzhod države izdala oranžno opozorilo. Padavine naj bi v noči na torek nekoliko omilile nevarnost požarov v naravnem okolju, vendar dežja marsikje ne bo toliko, da previdnost ne bi bila več potrebna, piše Maribor24.

Na severovzhodu države in v višjih legah se bo krepil tudi jugozahodni veter, najmočneje pa bo pihalo popoldne in zvečer. Najmočnejši sunki vetra lahko na severovzhodu države dosežejo hitrost med 70 in 85 kilometrov na uro. V preostalem delu države bo hitrost od 50 do 70 kilometrov na uro, zato so zanje razglasili rumeno stopnjo ogroženosti. Na območju oranžne stopnje ogroženosti obstaja nevarnost lomljenja vej, še opozarjajo na Arsu podiranja drevja in odnašanja kritine s streh, veter lahko ovira cestni promet in otežuje gibanje. Meja sneženja se bo v severni Sloveniji ob koncu padavin spustila do nadmorske višine 900 metrov.

Previdno torej!

M.G.

Povezane objave

V Kamnici prijetno srečanje članic in članov stranke SDS Maribor! #foto #video

Objavljamo lokacije v Mariboru, kjer bodo policisti v petek merili hitrost!

Vikend rezerviran za člane SDS, mariborske in podravske regije!