Primerjali smo pristope Janeza Janše in Marjana Šarca v primeru koronavirusa!

Z zamenjavo vlade je prišlo tudi do velikega zasuka pri razumevanju in obvladovanju krize zaradi epidemije covida-19. Primerjamo pristope Janeza Janše in Marjana Šarca.

Kako sta se Šarčeva in Janševa vlada lotili spopadanja s koronavirusom?

Šarčeva garnitura je stroko obravnavala tako, kot je značilno za totalitarne režime, kjer slabe novice zanikajo ali prikrijejo, z njihovimi nosilci pa obračunajo. Zaskrbljeni zdravniki so bili označeni za nepotrebne paničarje, ki v resnici ne vedo, kaj je dobro za državo, niti ne razumejo, da s svojim ravnanjem povzročajo nepotrebno zaskrbljenost med ljudmi, medtem ko oblast ves čas »sorazmerno« obvladuje situacijo. Odstopljeni Marjan Šarec in njegovi podporniki levičarji na žalost še danes niso dojeli teže svojega napačnega ravnanja. Piše spletni magazin Časnik.

Janez Janša je pri tem v osnovi začel popolnoma drugače. Njegovo ravnanje kaže na to, da se zaveda, da je treba predvsem upoštevati stroko na vseh področjih in se nato na osnovi teže argumentov odločiti, kako v dani situaciji reagirati. Razumljivo je, da zaradi časovne stiske, materialne, finančne in kadrovske podhranjenosti ter razmer v bližnji in širši okolici vedno ni možno sprejeti optimalne odločitve, vendar kaže, da je splošna smer prava. Kriza je huda, ni pa prva v naši zgodovini. Zgodovina nas tudi uči, da totalitaristi (to so vedno levičarji, pa naj bodo črne, rjave ali rdeče barve) krizo vedno izkoristijo za netenje revolucije, prek katere potem želijo priti do totalitarne oblasti.

Razlika med enim in drugim je več, kot očitna.

MG


Povezane objave

Priča napada na Gregorčiča. Napadalec ni bil vinjen.

V Markovcih je prišlo do tragedije. Umrl je otrok

Izredna novica! Napadli nosilca liste SLS za Evropske volitve Petra Gregorčiča