Primerjali smo račune. V Italiji račun živil za 20 evrov cenejši kot pri nas!

slika je simbolna (pixabay.com)

Čeprav je Robert Golob s svojimi nebulozami ljudi hotel prepričati, da je osnovna košarica živil v Sloveniji celo za 25% cenejša, kot pred podražitvijo temu seveda ni tako.

Cene osnovnih živil se v Sloveniji dražijo iz dneva v dan. vsi tisti ki vsak dan nakupujejo v trgovinah se tega dobro zavedajo. Že nekaj časa pa se prebivalci on meji z Italijo poslužujejo nakupov v sosednji Italiji, kjer so cene bistveno cenejše, kot pri nas. Primerjava cen med trgovino Mercator v Sloveniji in trgovino Familo v Italiji je pokazala neverjetni izračun.  Za iste izdelke kupec v Mercatorju plača kar 20€ več, kot v Italiji.

Andrej Peterle, član vodstva Iniciative Glas upokojencev Slovenije in Inštituta 1. oktober, je na Facebooku objavil dva računa za nakup prehrambnih izdelkov. Za primerjavo, liter olivnega olja v trgovini Mercator stane kar neverjetnih 16,54 evra v italijanski trgovini Famila pa le 7.19 evra, balzamični kis stane v Mercatorju neverjetnih 4.79€ v trgovini Famila v Italiji pa je 1.98 evra, tuna Rio mare 8x 80 gramov v Mercatorju stane kar 7.19 evra, v italijanski trgovini Famila pa 5.49 evra in zanimivo liter jagodnega fructalovega soka stane pri sosedih le 1.98, pri nas, v Mercatorju pa je isti sok kar za evro dražji.

Pa primerjajmo še plače prebivalcev Slovenije in Italije: Povprečna pokojnina v Italiji je 1400 evrov v Sloveniji: 780 evrov, povprečna plača v Italiji je 1990 evrov, pri nas pa le 1400 evrov.

Zagotovo bi te račune moral videt minister Luka Mesec, ali pa kar predsednik vlade Robert Golob in se kdaj pa kdaj primerjati s sosedi in ne lagati, da v Sloveniji dobro živimo!

 

Povezane objave

Tako deluje leva demokracija. Z vsemi topovi nad Pašek Šetinc, Kordišu najnižja plača poslanca

Ministrica za zdravje pridno zapravlja naš denar. Najela agencijo za 111 evrov na uro!

Zalo Klopčič, levičarke že začele napadati, zaradi njenega prispevka o oddaji Prvič na RTVS

4 komentarji

Slavi 29. 05. 2023 - 4:44
Ples stane.
Dizzy Spellbound 29. 05. 2023 - 5:22
Zagotovo bi te račune moral videt minister Luka Mesec, ali pa kar predsednik vlade Robert Golob ..... Kaj je ta račun pomemben za multimilijonarja PV Goloba, da o Mescu ne govorimo (brez ure pravega dela, le politično nakladanje) .... Državljani Slovenije, samo lahko gledamo cinične in porogljive nasmehe Goloba, Mesca, Jankovića ....
mona lisa 29. 05. 2023 - 6:41
Zdaj je že kristalno jasno. Ko kdorkoli od te vlade odpre usta zasmrdi po laži.
Anton Ljubi 29. 05. 2023 - 7:28
Živela SVOBODA - perjad plešite do onemoglosti
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več