Protest Hoferja in Spara zaradi vladne primerjave cen osnovnih živil

slika je simbolna

Nov dan in nova neumnost naše vlade. Primerjalnik cen osnovnih živil. Številni pomisleki in  navedbe napačnih cen. Protestirata Hofer in Spar!

Hofer: “Prepoznali smo številne nepravilnosti”!

V Hoferju odgovarjajo, da so najcenejši. Pri trenutnem popisu na spletni strani nasasuperhrana.si z dne 13. 9. 2022 so prepoznali številne nepravilnosti, ki jih, kot so zapisali v odgovoru, glede na vrednost košarice neustrezno umeščajo.

“Pri Hoferju sledimo svoji zavezi ponujati izdelke najboljše kakovosti po najboljši ceni. S stalnimi popisi cen izdelkov pri drugih trgovcih zagotavljamo, da so cene primerljivih izdelkov v naših trgovinah najnižje. Pri popisu so številne nepravilnosti – najcenejši je Hofer,” so še dodali. Napake so že sporočili izvajalcu popisa in jih nekaj tudi konkretno navedli. “Že na podlagi teh pa bi bila košarica kupljenih izdelkov v Hoferju najcenejša, in sicer 46,08 evra,” so novo spletno stran komentirali pri Hoferju. 

“Za testenine je bil narejen popis blagovne znamke Barilla po ceni 2,98 evra na kilogram, kar zagotovo ni najcenejša izbira. V ponudbi imamo polžke Cucina Nobile po ceni 1,19 evra na kilogram. Za maslo je bila popisana najdražja izbira (Maslo Irish butter po ceni 2,69 evra na 250 gramov), v ponudbi pa imamo tudi druge ugodnejše izbire, med drugim Avstrijsko čajno maslo po ceni 2,39 evra na 250 gramov,” so pri Hoferju navedi primerjave.

Spar: “Niso upoštevali popustov in akcij!”

“Ukrep spremljanja cen osnovnih živil je nam trgovcem posredoval jasno sporočilo, da kupci pričakujejo odgovorno ravnanje in omejevanje dviga cen osnovnih izdelkov, na kar smo se v Sparu že predhodno odzvali z več ukrepi. Zagotovo je pomembna točnost popisanih cen izdelkov, ki jih mi še preverjamo, ob morebitnih nepravilnostih cen svojih izdelkov bomo o tem obvestili ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano,” so v odzivu zapisali iz Spara. 

V popisu niso upoštevani različni popusti in akcije, ki jih ob določenih dneh ponujamo trgovci. Kot na primer pri nas 10-odstotni popust na ves nakup (tudi na znižane akcijske cene) vsak konec tedna, ki še dodatno poceni nakup.  Pravijo v Sparu.

Kakšno pa je vaše mnenje?

Koliko bodo ljudje res upoštevali najcenejša živila je drugo vprašanje. Že vrsto let namreč trgovci svojim kupcem sami pošiljajo letake in po tem se ljudje sami najbolj odločajo kje bodo kupovali. 

 

 

Povezane objave

Stojmenova Duh, trdi, da je tujka. Kako je lahko potem slovenska ministrica? (video)

POZOR! Pogrešajo 11-letnega dečka. Ste ga videli?

V Svobodi imajo le 7 kandidatov za evropskega poslanca. Na listi tudi “pručka”?

3 komentarji

mona lisa 20. 09. 2022 - 2:29
Holob nas nateguje. Na suho.
Bojan Pavelsek 20. 09. 2022 - 3:33
Žal Holob dokazuje, kakšen je IQ trenutne vlade.
Lojze Cvetko 20. 09. 2022 - 6:40
To primerjanje cen samo zapravljanje denarja in še niti ni realno gledano iz strani potrošnika
Dodaj komentar