PROTI manipulacijam Golobove koalicije. Janez Janša: “Preprečimo to norost!”

Manipulacije vladajočih pred referendumom so v javnosti vsakodnevno. Vlada je očitno našla celo denar, da z zavajajočim letakom, ki je popolnoma skregan z zdravo pametjo, da zavede Slovenke in Slovence.

Zakon o dolgotrajni oskrbi je eden tistih zakonov, ki je bil konec leta 2021 po več kot 20 letih poskusov in več kot 120 različnih verzij predlogov v času vlade Janeza Janše končno sprejet. Gre za zakon, ki ureja področje dolgotrajne oskrbe, z zagotavljanjem pogojev za dostopno, kakovostno in varno obravnavo odraslih oseb, ki zaradi bolezni, starosti, poškodb ali invalidnosti ne zmorejo več samostojno poskrbeti zase. Zakon o dolgotrajni oskrbi vsem državljanom prinaša upanje, da v starosti ne bodo ostali sami in brez zdravstvene oskrbe ter pomoči. Gre za sistemski zakon, s katerim se bo poskrbelo, da bo vsak starostnik svoja zadnja leta preživel brez nepotrebnih stisk in pomanjkanja. 

A upokojencem se zgodi Golobova vlada, ki tak zakon ukinja. Pa ne samo to. Golobova vlada skuša zavesti nič hudega sluteče upokojence z letakom in pozivom na referendum, kjer piše: “Za dostojno starost!” Kar je seveda smešno. Vlada to skrb za dostojno starost, namreč prelaga iz leta 2023 na leta 2024, ali celo 2025. V proračunu pa so upokojencem, kot pravi predsednik SDS Janez Janša,  vzeli 63 milijonov.

Kot je dejal Janša, pojdimo na referendum, glasujmo PROTI in preprečimo to norost.

Povezane objave

Nova odkritja! Sporni posli Golobovega GEN-i-ja tudi v Makedoniji?

Slavko Bobovnik, voditelj, ki je Odmeve in Milijonarja skoraj spravil na “kant”?

Janša se odzval na poročanje medijev, da so bili na shodu upokojencev vidni člani SDS

1 komentar

BOBUBOB 25. 11. 2022 - 5:40
Eh, Janša ni golob, tudi on je grobo zavajal in si noro želel, da v veliko veselje Bruslja 'pocepi' čimveč domačinov, seveda so bili migranti iz tega izvzeti, saj bi ga oni lahko, ob pomoči kake nevladne organizacije, zaradi pocepilnih poškodb - tožili. Ja, lahko bi poskusil odstopiti od Marakeša, ampak potem bi imel na Brdu premalo fototerminov. Torej se je ukvarjal le z Bruslju všečnim 'bojem proti virusu'. In tako danes lahko preštevamo poškodovane cepljence in nepoškodovane, zdrave, moči polne migrantske mladce, ki jih naša policija za naš denar prevaža, hrani in brani.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več