Razkrito! Kako dejansko služi raper Zlatko in kdo vse ga plačuje?

Veliko smo že pisali o raperju Zlatku, oz. kot mu je ime Zlatan Čardić. Bicikl-protestniku, kjer se dere proti Janši. A ne glede na to, država ga lepo pita in od države je tudi odvisen. oOd te države, ki mu nudi praktično vse. In proti tej državi protestira.

Raper s posebnim statusom na ministrstvu za kulturo?

Kulturnik in umetnik prisesan na državni proračun. Zlatko je, kot je včeraj v oddaji Kdo vam laže, povedal Bojan Požar, samozaposlen v kulturi. A država mu plačuje prispevke. Zanimivo je, da je komisija na ministrvu za kulturo ocenila, da je Zlatko, repar, taka zvrst umetnosti, ki jo mora država subvencionirati, čeprav gre za klasično komercialno glasbo.

Je pa zanimivo, da naj bi takrat, ko je dobil ta status, kjer mu država plačuje prispevke, tako Bojan Požar, raper Zlatko zaprl svoj s.p. in ustanovil društvo z enakim imenom, kot je bil prej njegov s.p., to pa je zaradi tega, ker država plačuje prispevke le v primeru, če prihodki ne znašajo več, kot 20.000  evrov na leto. Vse koncerte in ostale zadeve pa naj bi Zlatko speljal preko svojega društva. Kako pa to spelje preko FURS-a pa je drugo vprašanje.

Je pa zanimivo, da ima Zlatko tri otroke, brezposelno ženo in bi vsi skupaj z 20.000 evri na leto bolj težko shajali. Le kaj je v ozadju? Zagotovo bi to znal raziskati FURS.

Po besedah Bojana Požarja pa je čudno, da se Zlatko med protesti tako izpostavlja, zato ima zagotovo kakšne politične ambicije Levice. Pozablja pa, da mora biti za poslanca tudi izvoljen. No, poslanske plače za nič dela, se seveda Zlatko nebi branil. Tak podoben primer je pri Violeti Tomič. Kulturnica, ki je komaj shajala v življenju, naj bi protestih, leta 2013 drla “poslance na minimalce,” sedaj pa je v parlamentu glede plače lepo tiho.

MG


Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”