RAZKRIVAMO! Kako globoko so Socialni demokrati v rdečih številkah?

slika: SIOL

Socialni demokrati, tisti, katerih so polna usta hvala o sociali in o gospodarnem ravnanju z denarjem, so v globokem minusu. Očitno se zarečenega kruha res največ poje.

Socialni demokrati globoko v minusu

Kar 856.603 evrov je primanjkljaja v bilanci SD-ja. Med parlamentarnimi strankami je SD edina, ki ima na koncu bilance tako obsežen primanjkljaj. To kažejo letne bilance političnih strank, ki jih je včeraj za lansko leto objavila agencija za javnopravne evidence (Ajpes). Povrhu vsega SD, ki jo od odstopa Židana začasno vodi Tanja Fajon, tudi do začetka letošnjega leta še ni plačala računov za že davne volilne kampanje. Piše SIOL.NET

Del teh minusov SD rešuje tako, da preprosto ne plačuje računov, med drugim tudi računov za volilne kampanje v preteklosti. Pred letom, na koncu volilnega leta 2018, so imeli neplačanih računov iz davnih kampanj za 63.784 evrov. Takrat so se pohvalili, da so vsaj vse obveznosti iz volitev leta 2014 že poravnali. Ne pa še za kampanje pred tem.

Letos se jim v finančnem poročilu za leto 2019 neplačani računi spet pojavijo, prikazujejo jih med kratkoročnimi pasivnimi časovnimi razmejitvami, tokrat še v višini 33.837 evrov. Tako so se odzvali socialni demokrati: 

Socialni demokrati: V kratkoročnih časovnih razmejitvah opredeljujemo neplačane račune volitev: stroški lokalnih volitev 33.836,93 evra. v letu 2019 smo poplačali veliko starih obveznosti iz prejšnjih volitev.

Se pa pojavi zanimiv primer. Ker zakon že nekaj let podjetjem strogo prepoveduje kakršnakoli darila za financiranje kampanj in določa kazni za stranke in podjetja, ki bi to prepoved prekršila, je neplačilo računov nerodna stvar. Če stranka že desetletje ni plačala storitve ali blaga, je to prisilno darilo podjetja za financiranje volilne kampanje, piše SIOL.

slika SIOL.NET

A ker gre tu za Socialne demokrate, ljubljence vseh večjih medijev in časopisa Večer se o tem ne bo govorilo in očitno bomo le mi (portal e-Maribor) edini mariborski portal, ki bomo o tem poročali. Če bi se o neplačevanju govorilo recimo o stranki SDS, bi bila novica zagotovo prva v Večeru in še dolgo bi jo prežvekovali.

MG


Povezane objave

Priča napada na Gregorčiča. Napadalec ni bil vinjen.

V Markovcih je prišlo do tragedije. Umrl je otrok

Izredna novica! Napadli nosilca liste SLS za Evropske volitve Petra Gregorčiča