/RAZKRIVAMO/ Kdo od poslancev koalicije je glasoval ZA interpelacijo?

Slovenski parlament, foto: NSi

Bi bilo potrebno trem poslancem koalicije, ki so glasovali za interpelacijo, torej v nasprotju z koalicijsko pogodbo, pokazati vrata?

Kdo od koalicijskih poslancev je glasoval za razrešitev ministra Simonitija?

Po ustavi je vsak poslanec dolžan glasovati po svoji vesti. A koalicijska pogodba zavezuje partnerje, da ne napadajo in ne interpelirajo svojih lastnih ministrov. A to se je ravno danes zgodilo. Trije SMC-jevi prevratniki so se namreč odločili, da bodo rušili ministra Simonitija. Po dvodnevni razpravi je postalo jasno, da ima minister dovolj veliko podporo, kljub nameram nekaterih poslancev iz koalicije, da ga ne bodo podprli.

[color-box color=”blue”] Tekom 18-urne razprave, ki jo je DZ opravil v dveh dnevih, ni bilo popolnoma jasno, saj iz mnenj poslancev ni bilo razbrati, kam se bo nagnila tehtnica. Rezultati glasovanja so pokazali, da so za interpelacijo glasovali trije poslanci SMC (Igor ZorčičJanja Sluga in Branislav Rajić) ter poslanec DeSUS (Jurij Lep). Proti je glasoval Robert Polnar. Franc JuršaIvan Hršak in Branko Simonovič pa niso glasovali, piše Nova24TV.[/color-box]

Se je pa oglasil predsednik SMC Zdravko Poćivalšek in dejal: “Glasovanje o interpelaciji je pokazalo, da opozicija še vedno nima glasov za rušenje vlade. Naši poslanci, ki so interpelacijo podprli navkljub koalicijski pogodbi, pa se bodo morali odločiti, ali se še vidijo v naši stranki SMC ali ne. Na dveh stolih ne bodo mogli sedeti

Se bližamo parlamentarnim volitvam?

PM

Povezane objave

Golobovi na zabavi! Kdo si bo v Münchenu ogledal tekmo med Slovenijo in Srbijo?

Če boste govorili proti Golobu, bo z vami obračunala kar njegova ljubica?

Golob in njegova ljubica posnela video iz Amerike, temu se danes smejijo mnogi?

1 komentar

Novo Jutro 26. 03. 2021 - 0:53
Takšni ljudje kot so tile 4 poslanci v parlament ne bi bili smeli biti izvoljeni . Njih zavezuje koalicijska pogodba oni pa čisto podlo in po izdajalsko svojim zarinejo nož v hrbet. Že takrat z Puckotom me je bilo sram, da prebivama v isti domovini, zdaj pa tole. Le kako se počutijo njihovi domači. Mora jih biti kar sram.
Dodaj komentar