Razkrivamo koalicijsko pogodbo in poseben 14. člen, o katerem bo verjetno še veliko govora!

Svetniki MOM

Koalicijska pogodba partnerjev okoli Saše Arsenoviča je znana in zapečatena. 

Kdo vse je pri koritu?

Lista Arsenovič za Maribor, SMC – Stranka modernega centra, Lista kolesarjev in pešcev, Levica, Gasilci Maribora Neodvisna lista, DeSUS, Nova Slovenija – Krščanski demokrati, Lista mladih. Povezujemo, Stranka mladih – Zeleni Evrope, Lista Melite Petelin in Lista za pravičnost in razvoj.

Sedaj vemo kateri partnerji, za katere je Arsenovič dejal da so poročni partnerji, bodo morali Mariborčanom odgovarjati, če ne bodo delali v korist mesta Maribor in njenih meščanov.

Poseben 14. člen

Pogodba je sicer opremljena tudi s posebnim členom, ki določa, da ne bodo javno nasprotovali koaliciji oziroma njeni politiki in sprejetih odločitvah. Gre za 14.  člen koalicijske pogodbe, ki pravi: “Koalicijski partnerji se bodo izogibali javnim nasprotovanjem dogovorjeni koalicijski politiki in njenim ukrepom.”  A tukaj bo res zanimivo  videti, kako se bo svetnik LPR Stojan Auer držal molčečnosti v javnosti, še bolj pa, da je vstopil v koalicijo, ki brez zadržka trdi, da bo dvignila ceno položnic javnih storitev.  Naj spomnimo, da je bil prav Auer največji borec za ukinitev tako imenovanega davka na dež in venomer zatrjeval, da je potrebno za občane položnice znižati. je to še vedno ista Lista za pravičnost in razvoj, ali pa jim je miselnost, katera se imenuje Marijan Šarec, spremenila razum? Kaj pa zdravstvo? V tistem zdravstvu, ki bi moralo biti dostopno vsakomur in vsem občanom mesta Maribor, se pozablja na Zdravstveno postajo Tezno, saj zanjo letos ne bo denarja. Tudi tukaj bo zanimivo, kako bo Stojan Auer tiho obsedel na svojem stolu na mestnem svetu in kimal? O tem da denarja za prenovo zahodne tribune Ljudskega vrta letos še ne bo, raje nebi še enkrat pisali, da se ne bodo našle Viole in katerega od svetnikov obiskale na domu.

Ali nas mora koalicijska pogodba skrbeti, pa presodite sami. Koalicijsko pogodbo, katero so objavili kolegi iz portala Maribor.info  lahko preberete TUKAJ

PA SREČNO MARIBOR!

M.G.

 

 

Povezane objave

V petek bo domače in veselo na Zgornji Polskavi. Pride tudi Alfi Nipič

Sredi Maribora, angleško-hrvaški plakat kot v posmeh slovenščini?

Pozor. Na upravnih enotah bodo stavkali do preklica. Tudi v Mariboru!