Razkrivamo vse afere Vojka Flisa, kandidata za župana. V tožbi ga namoči celo kandidatka na njegovi listi za mestni svet.

dr. Vojko Flis, slika. Maribor24

Vojku Flisu, kandidatu za župana Mestne občine Maribor, bi lahko rekli kar afera na dveh nogah. Teh afer in kršitev je toliko, da smo se v uredništvu kar dobro uro prebijali skozi spise, do katerih smo se dokopali. 

Vojko Flis, nekdanji direktor UKC Maribor si je na grbo nakopal toliko afer, da mu lahko mirno rečemo kar: “Afera na dveh nogah!” A ker je, to ne smemo pozabiti, Flis kandidat Gibanje svobode, je v levih medijih nastala tišina. Tudi pri Večeru, so očitno že sprejeli novega ljubljenca, torej Vojka Flisa. 

Kot direktor UKC Maribor, naj Vojko Flis nebi ravnal skladno z veljavno zakonodajo in splošnimi akti zavoda, nastala naj bi materialna škoda, oziroma naj bi pri tem šlo za neracionalno rabo javnih sredstev, prav tako naj bi šlo tudi za malomarno opravljanje  dela , v nekaterih primerih  celo za znake klientelizma in korupcije.

To so kršitve, ki se očitajo Vojku Flisu:

 • 1. Strokovno področje – neupoštevanje mnenja strokovnega direktorja in strokovnega svet,
 • 2. Področje nabav – problematika najemov, nabave v nasprotju z veljavno zakonodajo javnih naročil,
 • 3. Področje zaposlitev – kllientelizem,
 • 4. Vodenje delovno pravnih postopkov in obračunavanje s posamezniki, ki opozarjajo na napake,
 • 5. Varstvo osebnih podtakov -uveden inšpekcijski nadzor informacijskega pooblaščenca, glede nepooblaščenega snemanja in namestitve kamer po celotnem UKC-ju,
 • 6.Mobing,
 • 7. Kršitev pravil ZZZS v zvezi z obračunavanjem storitev testiranja,
 • 8. Nepravilno izplačevanje plač,
 • 9. Neodzivnost direktorja pri prijavi mobinga,
 • 10. Nespoštovanje ukrepov o nošenju mask in varnostnih ukrepov,
 • 11. Vplivanje direktorja UKC na predsednika sveta zavoda.

Na našem portalu smo se dokopali do zajetne dokumentacije očitanih nepravilnosti, nekdanjega direktorja UKC Vojka Flisa, sedaj kandidat za župana pri Gibanju svoboda. Vsako posamezno kršitev bomo tako na našem portalu dnevno še bolj podrobno predstavili in hkrati predstavili tudi ostale kršitve, ki še bremenijo kandidata za župana Maribora.

Pri tem pa gre za še eno zanimivo spletko mariborskega Gibanja svoboda. Na kandidatni listi za mestni svet Mestne občine Maribor se kot drugo ime na listi pojavlja tudi Karin Jurše. Tista mariborska načelnica, katero je razrešil Boris Koprivnikar, ker se je od nje pričakovala večjo dodano vrednost v smislu aktivnejše vloge v razvojnem ciklusu upravne enote Maribor. Je pa to tista Juršetova, ki je bila zelo aktivna tudi na protestih leta 2013, proti županu Kanglerju. Imata pa Karin Jurše in Vojko Flis zanimivo zgodovino. Karin Jurše namreč toži UKC Maribor zaradi prenehanja pogodbe o zaposlitvi za določen čas. Dobila je namreč izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi. Njen greh naj bi bil namreč, ker naj bi, kot pomočnica direktorja, odločala o povišanjih cen storitev čiščenja v UKC Maribor.  Zagovor Karin Jurše, tiste iste Karin, ki sedaj nastopa na listi Gibanja svoboda pod tem istim Vojkom Flisom, pa je bil preprosto povedan ta, da je za vse skupaj kriv takratni direktor UKC Vojko Flis.

Torej preprosto povedano Karin Jurše toži UKC zaradi nezakonitega prenehanja pogodbe o zaposlitvi za določen čas, vmes dodatno namoči še nekdanjega direktorja UKC Vojka Flisa, potem pa gre skupaj z njim kandidirati na listo Gibanja svoboda za mariborski mestni svet, Flis pa naj bi jo, če bo postal župan, postavil celo na mesto podžupanje.

Pri tem Gibanju svoboda se res ne ve, kdo pije in kdo plača?

Povezane objave

Ob zaključku leta, portal e-maribor.si s posebnim pogovornim omizjem v živo

V OŠ Rače! Po črvih, so učenci v hrani dobili še hrošče?

GROŽNJA! Borisu Tomažiču nekdo hoče streči po življenju. Ustrelil bi ga v srce.

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več