Razkrivamo! Zakaj so trije kočevski Romi in Izolan ubili Slavca?

V gozdu pri vasici Zgornje Duplice v občini Grosuplje so v petek, 19. marca, našli zvezano in po glavi poškodovano truplo 77-Slavka Knaflja.

Kar štirje na nemočnega Slavka

Kot je javnosti povedal Damjan Petrič, vodja sektorja kriminalistične policije na PU Ljubljana, se je kar pet moških dan prej v popoldanskem času pripeljali do območja, kjer je 77-letnik živel, avtomobil so v bližini parkirali in se nato peš odpravili v bližnji gozd, da z bivališča pokojnega ukradejo vrednejše predmete.

PriljubljenI  Slavko, prijatelji so ga klicali Slavc, imenovan tudi ‘gozdni mož’, jih je zalotil. Napadli so ga, pretepli in zvezali ter ga tako pustili ležati na tleh. Zatem so preiskali njegovo bivališče, od koder so odnesli 2000 evrov gotovine in dva mobilna telefona. Drug dan ga je z žico okoli vratu še živega našel prijatelj, a je kljub hitremu nudenju prve pomoči umrl.

Ogled kraja zločina in trupla na bi najprej trajal dva dni, saj na kraju samem ni bilo nobenih vidnih sledi. Kriminalisti so nato še pet dni pregledovali in preiskovali širšo okolico gozda, opravili so razgovore z več kot 70 osebami ter si ogledali posnetke nadzornih kamer. 30. marca so nato odvzeli prostost prvemu osumljencu, naslednji dan pa še ostalim trem.

[color-box color=”green”] Za kaznivo dejanje umora je predpisana kazen od 15 do 30 let zapora. Vsi štirje so bili v preteklosti že obravnavani zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja oziroma premoženjske škode.[/color-box]

PM

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”

1 komentar

Slovenec 33 6. 04. 2021 - 16:02
Vprašajte se, zakaj se v slovenskem jeziku taki imenujejo CIGANI. Ne brez razloga. Grosupeljski CIGANI so pa dali informacije o lokaciji.
Dodaj komentar