Razumi kdor more! Mariborski SD ostaja v koaliciji, a želijo odstop župana?

slika, facebook

Za mariborski mestni odbor SD-ja je mestna koalicija z izstopom dveh svetniških list po aprilskem nasilnem incidentu nad mladoletnikom župana Saše Arsenoviča mrtva črka na papirju, a še vedno šušmarijo, kaj bi sploh hoteli?

Ali pri mariborskem SD sploh vedo, kaj bi hoteli?

Kot mačka okoli vrele kaše se vrti mariborska stranka SD, ki se je po aprilskem incidentu, ko naj bi župan Saša Arsenovič, davil 13-letnega otroka, končno oglasila. A njihov zapis lahko razumemo tudi kot šušmarjenje, kot da ne vedo, kaj bi sploh radi.

V SD-ju naj bi v četrtek sprejeli nekaj sklepov, med katerimi je ponovna obsodba vsakršnega nasilja, saj bi moral župan skrbeti za ugled mesta. “Njegovo ravnanje je bilo neprimerno in obsodbe vredno, kar smo tudi takoj naredili,” je dodal Cvetko. Ob tem je pa celotno mariborsko javnost pozval, da se v korist vpletenih, zlasti pa otroka, izogibajo polarizaciji na eno ali drugo stran. “Če bi želel odstopiti, lahko to naredi takoj, a bi s tem povzročil predčasne volitve, ki si jih nihče ne želi. Po naših izračunih je prvi datum, ko bi to lahko storil brez nadomestnih volitev, 21. junij, zato bi bilo bolje, če se župan umakne in uredi tehnično vladavino katerega od podžupanov,” je dodal predsednik mariborske SD Damjan Cvetko.

Je pa zanimivo dejstvo, da uradno SD iz koalicije ne namerava izstopiti, saj v enem od četrtkovih sklepov člani ugotavljajo, da je koalicija praktično razpadla, vsekakor pa nima več večine. Mestni upravi do konca mandata ne nameravajo nagajati, pač pa bodo ne glede na bližnje volitve ravnali konstruktivno.

Če torej povzamemo. Pri mariborskem SD sicer napad obsojajo, hkrati pa županu držijo “štango” v koaliciji, kjer mu bodo še naprej kimali. Zagotovo pa bi za podžupanjo, ki bi do volitev vodila posle predlagali kar svojo Alenko Iskra, zaradi katere je župan celo spremenil statut MOM, da je lahko postala tretja podžupanja.  Vrana, vrani, pač ne izkljuje oči?

Povezane objave

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?

Tu so podrobnosti streljanja iz občine Oplotnica

Na družbenem omrežju je završalo. V streljanju v Oplotnici je bil ubit Zlatko.