Reporter cenzuriral kolumno Ane Jud, ker ni lepo pisala o Tini Gaber?

Ana Jud, slika Politikis

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Objavljamo cenzurirano kolumno novinarke Ane Jud. Le ta je napisala komentar za revijo Reporter, a je komentar doživel cenzuro. Zato so se na portalu Prava odločili, da kolumno objavijo v celoti. Tudi na našem portalu bomo storili isto.

Tu je komentar Ane Jud!

“Dragi FB frendi. Napisala sem komentar o dejstvu, da Slovenijo že vrsto let vodijo rahlo neprištevni premierji. Nič čudnega, da samo še tonemo. Komentar je bil napisan za Reporter, a ga je urednik brez razlage zavrnil. Vemo, kaj to pomeni. Na smeh mi gre. Tekst je prebralo še par vrhunskih avtorjev in so se strinjali, da je komentar vsebinsko bogat, žlahtno provokativen, slogovno dovršen. V objavo ne more, ker je novinarski ceh zbor pohlevnih pičkic. Nič novega. O Tini in Robiju se ne sme pisati, razen če se piše samo najlepše. Kakorkoli, tekst je na voljo tu, na FB, berite ga in širite po divjih prostranstvih interneta, ki so očitno še zadnja svoboda v tej državi …

Slovenija, dežela rahlo neprištevnih premierjev?

Zaljubljenost je lepa čarovnija, ki človeka vrže v trans. Mravljince na koži spremlja milo prhutanje metuljčkov v trebuhu in misli nam neustavljivo uhajajo k oboževani osebi, kakor pohabljenemu Quasimodu, notredamskemu zvonarju, k ciganki Esmeraldi. Nebrzdana strast v umu zmeša štrene in znanost je že davno dokazala, da je zaljubljeni človek bodisi rahlo neprišteven bodisi konkretno zadet – in posledično “usekan”. V vseh niansah norosti. Kar spomnite se, kaj vse so zaljubljenci sposobni početi? Znani televizijski voditelj, gej, se nikakor ni uspel ubraniti obsedene zalezovalke, ki je hotela, da jo celo oplodi.

Soboboki župnik se je moral fizično skriti pred trmasto gospo, ki je vztrajala, da jo dotični ljubi, v znak naklonjenosti mu je pošiljala darila, tudi brivski aparat. Neuravnovešena mladenka si je na žagi pri polni zavesti odrezala roko, da bi ugodila spletkarskemu partnerju, ki se je kanil dokopati do zavarovalniškega denarja. To je le nekaj bedarij, ki so se v imenu strasti minula leta zgodile v Sloveniji.

V primerjavi z zaljubljenimi posebneži iz domačih logov sta Shakespearova junaka Romeo in Julija prava amaterja. A moraliziranje se ne spodobi! Vsak je že bil zaljubljen in vsi smo pod vplivom podivjanih hormonov (nehote) počeli traparije. Ko nam oseba zadiši, stresni hormoni in dopamin šinejo do neba, serotonin pa rahlo upade. Dopamin je hormon hedonizma, Bakhusov opij. V ekstazo skoči, ko kaj okusnega pojemo ali zaužijemo stimulativno substanco, recimo, kokain. Zato je v prvi fazi zaljubljenost kot zasvojenost: mešanica evforije, vznemirjenosti, pogojene s strahom pred izgubo idealizirane osebe. Pogosto brez realne osnove.

Zaljubljenci imajo kaotično okrnjeno presojo in težje trezno razmišljajo. Tudi premierji so samo ljudje in tudi oni se zaljubljajo. Spomnite se Nicolasa Sarkozyja, ko je bil predsednik Francije; glavo mu je zmešala italijanska supermodelka Carla Bruni. Sarkozyjev naslednik Holland ni bil nič boljši. Bivši britanski premier Boris Johnson pa je z ljubimko Carrie pridelal šestega otroka. Vse našteto je še v okvirjih sprejemljivega, do igric Billa Clintona, ex-predsednika ZDA, pa ni mogoče pokazati razumevanja. Gospod se je v ovalni pisarni zabaval s cigaro, ko so v Srebrenici in Ruandi poklali na tisoče nedolžnih ljudi. Vsak spodobni človek se sramuje svoje vlade, je menil Mencken. Ja? Ja!

Tudi pri nas se voditelji kar naprej zaljubljajo.

Nič čudnega, moč, vpliv, položaj delujejo kot afrodiziak. Janez Janša je bil premier, Slovenija je predsedovala EU, ko je javnost spoznala prelepo zdravnico Urško Bačovnik. Očarala je še Janševe sovražnike. Politik je bil v devetih nebesih in celo SDS-ovci so tiho jadikovali. Parlamentarne volitve nato je izgubil.

Umirjeni Miro Cerar je veliko obetal, a se je toliko ukvarjal z ženskami, da se mu je še vlada sfižila. Stalno partnerko je dobesedno vrgel iz hiše, hitro zamenjal ključavnico in kmalu napovedal naraščaj s sodelavko Mojco Stropnik. Nežna pravnica je bila neopazna in je na obisku v Beli hiši – ob boku Melanie Trump – delovala kot njena spletična.

Telenovelo sedaj nadaljuje aktualni premier Robert Golob, ki se je noro zaljubil v influenserko Tino Gaber. De gustibus non est disputandum! Če je Tina premierju všeč, je to izključno njuna stvar, če pa čustveno zmedeni premier zanemarja obveznosti do naroda, se njuna ljubezen dotakne vseh državljanov. Tu nastane problem. Golob lebdi v oblakih, njegova vlada sanja. Reforme so očitno pohrustale nutrije. Piska teh vrstic razočarano priznava zmoto, ko je pred meseci Golobu pripisala čudežne sposobnosti, ker zna trgovati z elektriko.

Pfff! Sorry, to res ni težko. Enkrat na leto se dogovoriš za ceno, ostale dni pa skačeš za krili. Identičen modus operandi zdaj kaže premier, ki po tekočem traku ustanavlja strateške svete, odgovornosti prelaga na druge, pozornost kritičnih medijev pa preusmerja od realnih problemov do … hm, zrelih avokadov?

Tina ni napačna punca, nerodna pa. Ob prvi priložnosti, ko so bile oči cele države uprte v njo, se je napravila v belo obleko z orjaškim črnim štirioglatim pasom, kakršne si z eksplozivom opasajo islamistične norice, ko se v imenu Alaha podajo v samomorilna raztreščenja.

Ob drugi priliki se je pred podaniki pokazala z močno narisanimi obrvmi, kot jih je na začetku politične kariere nosil Milan Zver. Nazadnje se je po rdeči preprogi ob slovesnosti slovenske osamosvojitve sprehodila v bleščeči krpici za v disko, popolnoma neprimerni za eminentno proslavo. Tina nima stila. Tudi njega stilistka ga nima.

Pa dobro, obleka še ne naredi človeka in Tina je dobrosrčna oseba, a hoki-poki odnos s premierjem je pod drobnogledom medijev, ki niso vedno dobronamerni. Za Roberta nas ne skrbi. Polnoleten je, se bo že znašel. Dami z markantno pobeljenimi zobmi ter solarijsko ožgano poltjo pa iz srca želimo: bejbi, vzemi vse, kar hočeš, in daj le tisto, kar želiš! Srečno!”

Ana Jud[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Po portalu Prava.si[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Povezane objave

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

4 komentarji

Gorvel 13. 07. 2023 - 2:46
Nič čudnega. Reporter spada v sam vrh pohlevnih pičkic. S to objavo genialne Ane Jud, bi si zadali še večji madež v ksiht.
mona lisa 13. 07. 2023 - 3:00
Vse povedano.
Gren 26. 12. 2023 - 21:34
ZELO ZELO TOČNO IN RESNIČNO
jan Gedli 3. 03. 2024 - 4:09
Splača se živeti. Prebereš kolumno g. Ane Jud, pa je.
Dodaj komentar