Robert Polnar iz stranke DESUS: “Imamo organizirano razbojništvo?”

poslanska skupina DESUS, slika: seniorji.info

Čeprav v DeSUS še niso objavili uradnih rezultatov volitev novega predsednika stranke (izidi naj bi bili znani šele v soboto), so se novinarski kolegi iz Nove24TV na poslance te stranke obrnili z vprašanjem, kaj menijo o nedavnem pismu kandidata Karla Erjavca, ki javno nasprotuje liberalnemu kapitalizmu.

POSLANCI DRUGAČE, KOT KARL ERJAVEC


Od petih poslancev sta se na vprašanja novinarjev portala Nova24TV odzvala dva in sicer Robert Polnar ter Franc Jurša, ki je sicer vodja poslanske skupine. Kot nam je včeraj pojasnil Jurša, volitve za individualne organe stranke DeSUS še potekajo, zato je Erjavec zaenkrat še vedno le član stranke DeSUS. Rezultat volitev bo znan v soboto, 5.12.2020, ko bomo tudi javno razglasili novega predsednika in podpredsednike stranke DeSUS. Glede včlanjenosti v strankah Evropskega parlamenta moramo izpostaviti, da je stranka DeSUS polnopravna članica Evropske demokratske stranke (EDP), ki v Evropskem parlamentu deluje znotraj politične skupine ALDE. Nadaljnje članstvo v EDP ni vprašanje ene osebe, temveč organov stranke, kar je določeno tudi v Statutu stranke DeSUS,” je dejal Jurša.

Robert Polnar pa je odgovoril “Politično ekonomski sistem, ki ga imamo v Sloveniji lahko imenujemo liberalni kapitalizem. Mogoče ga je poimenovati tudi z mehkejšim izrazom: svobodno tržno podjetništvo,” je zapisal. “Prva je 2320, druga je 870 in tretja je 538. To so številke milijonov evrov s katerimi je slovenska država dokapitalizirala NLB, NKBM in skupaj Abanko in Banko Celje, zato da so te finančne organizacije lahko obstale v poslovnem smislu. Njihovo podkapitaliziranost so povzročili člani in članice uprav in nadzornih svetov in nikomur se v pravosodnem smislu zavoljo tega ni nič zgodilo. Zato pravim, da nimamo niti liberalnega kapitalizma, niti svobodnega tržnega podjetništva, marveč organizirano razbojništvo. Imamo pa tudi represivni aparat, ki se je popolnoma nesposoben spoprijeti s take vrste kriminalom,” meni Polnar.

[color-box color=”blue”] Kot je Polnar pojasnil, Erjavčevemu pismu ne pripisuje velikega pomena. “Razumite prosim vas, da ne morem resno jemati človeka, ki se je v določenem trenutku (pred dvema letoma in pol) samoprezentiral tako, da je sklepal nekakšne dogovore z brezupno kompromitirano psihoidentiteto kakršna je Janković,” je dejal.[/color-box]

Toliko o tem koliko veljave ima sploh še Erjavec!

PM

Povezane objave

Romana Tomc postala podpredsednica največje politične skupine v Evropskem parlamentu

Golobovi na zabavi! Kdo si bo v Münchenu ogledal tekmo med Slovenijo in Srbijo?

Če boste govorili proti Golobu, bo z vami obračunala kar njegova ljubica?

1 komentar

Maksimilijan Encijan 3. 12. 2020 - 9:12
Ja, ker pa če Polnar nekaj reče, potem to odmeva in vpliva na nadaljnji potek dogodkov.
Dodaj komentar