RTV plačala kar 8000 evrov Martinu Kovaču aktivistu bolj znanega Mukija?

Martin Kovač, slika: facebook

Martin Kovač je sin znanega ekonomista Bogomirja Kovača in aktivist nevladne organizacije Danes je nov dan. Kovač pa tudi zelo dobro služi. Tudi z našim denarjem!

Tako pa služi sin Bogomirja Kovača, Martin?

Na portalu Prava, predstavljajo zanimivega aktivista nevladne organizacije Danes je nov dan Martina Kovača. Osrednji predstavnik nevladne organizacije Danes je nov dan je samooklicani “glas ljudstva” Filip Dobranič- Muki. “Glas ljudstva” sestavljajo nevladne organizacije, ki so predvsem znane po vsakoletnih finančnih prilivih iz državnega proračuna. Veliko slovenskih državljanov sploh ne ve, kaj je njihovo poslanstvo. No verjetno tudi sam Martin o tem ne ve prav veliko. Je pa treba poudariti, da je, kot piše prava, njegov oče ekonomist Bogomir Kovač.

Martin Kovač je očitno tudi zelo podjetne šole, še posebej, ko se gre za denar državljanov iz RTV. Dne prvega aprila 2020 (čisto po resnici) je ustanovil Inštitut za raziskovanje in analizo politik (IRAP). Dejanski vpis lastnika v register se je zgodil 14. septembra 2020.

In kaj ponuja ponuja Kovač svojim naročnikom za lepe denarce? V okviru svojega inštituta svetuje pri najoptimalnejši projektni rešitvi glede na odprte javne razpise oz. ostale možnosti financiranja. Pri posameznih projektih je pomembna identifikacija projekta. Njegova (“strokovna”) ekipa pa vam nudi celovite rešitve identifikacije cilje glede na cilje in želja naročnika. Za naročnika je pripravljen narediti terensko analizo, jo določijo in svetujejo pri optimalnih rešitvah piše na strani IRAP-a. Odlično in poglobljeno. A le kakšno analizo je naredil za RTV?

Aplikacija ERAR razkriva podatek, da je Kovačev inštitut iz proračuna prejel od aprila 2020 do sedaj 8.960,00 evrov. Največ, osem tisoč od RTV Slovenija. Tako prejema od junija 2020 (razen oktobra 2020) pa do danes na račun IRAP-a vsak mesec 500 evrov s strani RTV Slovenija. 

Najverjetneje je, da Kovač 500 evrov na mesec ne dobiva zaradi uslug IRAPA. Kot piše Prava, njegov inštitut očitno služi predvsem za služenje honorarjev s strani RTV Slovenija. Ne bi nas niti čudilo, da je vse prejemke s strani nacionalnega medija dobil kot del ekipe oddaje Tarča. Mogoče je celo tisti del ekipa na tarči, ki nepreverjenee in zavajajoče podatke spravljajo v oddajo, tako, kot so to naredili za naš portal.

Sicer pa ti, ki zelo dobro vedo, kako se služi denar iz naših žepov, očitno berejo tudi portal e-maribor, kar je zelo priporočljivo, da izvedo še kaj drugega kot nakladanje njihovih levih pljuvalnikov. Tako je podjetni kovač ob besedi: “Tudi to je Slovenija” komentiral intervju s predsednikom SDM Komenda Janezom Marinkom.

Res je. Tudi to je Slovenija, Martin. Upoštevajoč tiste, ki zaslužijo lasten denar za to, da preživijo in tiste, ki se napajajo iz državnega korita.

P.M.

 

 

 

 

 

 

Povezane objave

Levi ekstremist, ki preganja “desne” novinarje, nadlegoval Jožeta Možino?

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev

To nastane, ko se poslanec Svobode zmoti pri glasovanju!