RTV z žaljivim prispevkom do družinskih zdravnic? Od RTV zahtevajo opravičilo!

Očitno ima novinar RTV Slovenija Marko Štor res pravi priimek. Gorenjci z besedo štor, namreč označijo nerodnega človeka. Takega ima očitno tudi RTV.

RTV Z ŽALJIVIM PRISPEVKOM 

Zdravnica družinske medicine dr. Polona Sagadin je na odgovorne na RTV Slovenija, zaradi malomarnega Dnevnikovega prispevka novinarja Marka Štora, ki je izjavil: “Kar pa posebej skrbi, je dozdajšnja neodzivnost zdravstvenih domov, mnogi se namreč sprašujejo, kje so in kaj torej delajo zdravniki in medicinske sestre na primarnem nivoju, če vemo, kako težko je priti do njih že vse od prvega vala naprej.” Če do popravka in opravičila ne bo prišlo, je Sagadinova pripravljena v imenu svoje ambulante vložiti tožbo.

Sporni prispevek si lahko ogledate TUKAJ

Sagadinova razkriva: “Močno utrujena prihajam domov, v mislih so še vedno pacienti. Na hitro pozdravim družino. Krajša večerja, slaba vest, ker nimam moči za daljši pogovor z najstnikoma. Partner razume. On mi pomaga v ambulanti. O službi se doma ne pogovarjava. Ne moreva. Ne smeva, zaradi odnosa. Z otrokoma bi se morala pogovarjati, pa ne morem, nimam moči. Onadva sta uspešna v šoli, uživata počitnice, oba blebetata o najstniških, zame nepomembnih stvareh. Za zdaj je to ok. Gasimo požar, bomo kasneje poskrbeli za razgledanost.



Solze so tekle same od sebe

“Noč bo spet dolga, že ponavadi me misli iz službe spremljajo v sanjah. Tudi to noč se bom prebujala in razmišljala, ali sem naredila vse, kar je bilo naročeno, ali je pacient dobil posteljo, za katero se klicala eno uro, skrbi me, če je pacientova žena zbolela za covidom, ona ima multiplo, kako je s prijateljem ki me je popoldan klical, da je zbolel in težje diha. V spanju bom slišala zvok telefona, ki nam v povprečju zazvoni in klic obdelamo 70 krat na dan. Koliko mailov bo prišlo čez vikend, v povprečju jih je 40 do 60 na dan, čez vikend malo manj. Tudi to noč me bo bolel hrbet. Upam da bosta medicinski sestri zdržali. Pravita, da ne moreta več. K sreči potrebujeta denar. Plačujem ju, kolikor lahko. Jutri je prost dan, kako ga rabim. Noči minejo enako, v sanjah se ukvarjam s pacienti, pred epidemijo jih je bilo pregledanih v ambulanti po 60 na dan. A vse več pacientov je agresivnih, predvsem zaradi poročanja medijev, splošne klime. Ne vedo kaj počnemo in koliko delamo. Velika večina vseeno ceni naše delo, zaradi njih smo tu,” pravi dr. Polona Sagadin-

Sagadinova: “Zjutraj ogled novic za nazaj… odprta usta, solze so tekle same od sebe, nejevernost, šok. Nimam moči poklicat kolegic, partner je ogorčen. Ob tem na telefonu vidim včerajšnji sms kolegice, vsebina sms: JOČEM, si gledala?”

Doktorica Sagadin zahteva popravek

“Nedopustna, neprofesionalna in arogantna je izjava o tem, kaj zdravniki in naše medicinske sestre delamo, ker naj bi bilo tako težko priti do nas. Novinar naj to izjavo podkrepi z dokazi in pojasni, kako je do takšnega zaključka prišel. Časi so težki, vprašanje časa je, kako dolgo bo primarni nivo še zdržal. Tak prispevek je nož v hrbet. Obvestite me, kdaj bo popravek objavljen. Če popravka ne bo, bom v imenu svoje ambulante z veseljem vložila tožbo. Imam ogromno podatkov o našem “nedelu”. Tega si ne dovolimo. Gre za bolnike, gre za nas vse, gre za prihodnost,” je ogorčeno zapisala zdravnica družinske medicine dr. Polona Sagadin odgovornim na RTV.

MG



Povezane objave

Priča napada na Gregorčiča. Napadalec ni bil vinjen.

V Markovcih je prišlo do tragedije. Umrl je otrok

Izredna novica! Napadli nosilca liste SLS za Evropske volitve Petra Gregorčiča