Rumeni jopiči prosijo za donacije za boj proti drugorazrednosti!

rumeni jopiči, slika: družbena omrežja!

Ko je prvorazrednim državljanom omogočeno praktično vse, so drugorazredni državljani zapostavljeni, zato ker razmišljajo drugače, ko prvorazredni. Rumeni jopiči so nam poslali naslednjo izjavo za javnost.

Rumeni jopiči prosijo za donacije zoper drugorazrednost

Medtem ko Rumenim jopičem ni dovoljeno niti demokratično izražanje političnih stališč. Ko so se Rumeni jopiči 25.6.2021 pojavili na Prešernovem trgu, so bili brutalno in nezakonito aretirani, potem pa več kot 5 ur pridržani na Policijski postaji Moste. Vseh trinajst nestrokovno priprtih Rumenih jopičev je prejelo plačilne naloge v višini dobrih 400 evrov, katere Jopiči ne želijo poravnati, saj so prepričani, da niso storili nič nezakonitega, policijsko obrazložitev JRM-jev pa so označili za laži in farse.

Rumeni jopiči so zato odločili, da bodo svojo pravico in resnico izbojevali na pravni način. Pred časom so preko svoje odvetnice Monike Poje oddali 13 zahtevkov za sodno varstvo, zadeva pa naj bi bila predana na Ministrstvo za notranje zadeve.

Ker so odvetniške storitve in stroški sodišč v Sloveniji dragi, Rumeni jopiči na socialnih omrežjih vse podpornike prosijo za finančno podporo, ki bo namenjena boju proti drugorazrednosti. Rumeni jopiči zagotavljajo, da bodo svojo pravico dokazali, za to pa bodo uporabili vsa pravna sredstva, ki so jim na voljo.

Podprimo 13 borcev Rumenih jopičev, ki so se zoperstavili tisočim politkolesarjem na Prešernovem trgu. To ni boj za 13 fantov, ampak boj za končanje drugorazrednosti pred zakonom v Sloveniji.

Plačnik: vaše ime in priimek
Koda namena plačila: OTHR
Namen: Prostovoljni prispevek
Znesek: <željen znesek>
BIC banke prejemnika: KBMASI2X
IBAN: SI56 0400 1004 7070 791 (Nova KBM d.d.)
Referenca: SI00 in datum nakazila
Prejemnik: Društvo za promocijo tradicionalnih vrednot, Mestni trg 10, 1000 Ljubljana

Pomagajte!

P.M.

Povezane objave

Goloba več ne marajo. Odpadniki Svobode bi mu kradli glasove na Evropskih volitvah

Izredna novica! Sodišče zavrglo tožbi občin Brežice in Središče ob Dravi glede azilnih domov.

Janez Janša zbodel Novo Slovenijo, Ljudmila Novak pa v jok?