Saj ni res, pa je! Poglejte to sprenevedanje Bešič-Loredana glede čakalnih vrst na urgenci

Danijel Bešič Loredan, slika - zdravstveni portal

Na ljubljanski urgenci te dni beležijo povečan naval bolnikov, zaradi česar morajo ti na obravnavo čakati več ur. Velik pritisk čutijo tudi na mariborski urgenci, kjer nekateri bolniki posteljo na oddelku dobijo skoraj dan po prihodu. 

A očitno to ni zadostni razlog, da bi ob takem kaosu, minister za zdravje, Bešič-Loredan moral odstopiti, kot zagotovo najslabši minister v zgodovini samostojne Slovenije. Minister se ob tem še kar spreneveda in v obup spravlja številne ljudi, ki potrebujejo urgentno pomoč. 

Mariborska urgenca

A očitno minister živi na luni in ima za vsako stvar izgovor. Le on ni ničesar kriv. Kot je povedal v Odmevih na TV Slovenija, so izredne razmere “zanalašč ustvarile interesne skupine, ker je prav v takih razmerah najlažje kritizirati.” Kot je dodal, smo priča razmeram, ki so podobne tudi drugod po Evropi. “Bolj ko napovedujemo reformo zdravstvenega sistema, bolj se oglašata levi in desni pol ter interesne skupine, ki pritiskajo, da vse ostane, tako kot je,” je bil kritičen zdravstveni minister.

Velik naval bolnikov v zadnjih dneh zaznavajo v dveh največjih slovenskih urgentnih centrih. Na internistični prvi pomoči Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana takšne gneče ne pomnijo. V sredo dopoldne je na obravnavo denimo čakalo še 20 bolnikov, ki so na obravnavo prišli med nočjo. Poudarjajo, da je internistična prva pomoč le del ljubljanske urgence, kjer obravnavajo najtežje bolnike – preteklo nedeljo je bilo takih kar 300.

Minister Bešič Loredan pa še kar pleše?

Povezane objave

Država strada, Golob pa že načrtuje poletne počitnice. V takem apartmaju se bo razvajal?

V eni izmed mariborskih kavarn oklofutal nekdanjega poslanca

Nekdanji poslanec Franci Kek, dobil globo 250 evrov!

1 komentar

mona lisa 31. 12. 2022 - 2:27
Pa ta tres ni diht. Pokvarjen do obisti.
Dodaj komentar